Haber: Hakan AGAR

TFF 1. Lig'de kadro sıkıntısı yaşayan ve eksikleri olduğu dönemde birçok oyuncusunun pozisyonuyla oynayan Manisaspor için bir tehlike daha ortaya çıktı. Birçok oyuncusunun sözleşmesini fesh etme hakkı bulunduğu siyah beyazlılarda, bazı oyuncuların eski teknik direktörleri Taner Taşkın'ın takımına gitmek istediği öğrenildi. Özellikle Amed Sportif'in başına geçtikten sonra şampiyonlukta büyük şansı olan takımını güçlendirmek isteyen eski Manisaspor ve Manisa Belediyespor Teknik Direktörü Taner Taşkın, Manisa'dan öğrencilerini getirerek, şampiyonluğa bir adım daha yaklaşmak istiyor.
GÖKDENİZ VE ÜMİT YASİN RADARDA
Dün Gençlerbirliği ile Ziraat Türkiye Kupası mücadelesinde takımın başında yer alamayan Taşkın, Pro Lisans için kurslarını devre arası kampına kadar tamamlayacak. Şimdiden takımına eklemeler yapmayı düşünen genç teknik adam, Manisa'dan güvendiği oyuncuları takımına getirerek şampiyonluk senesinde yakaladığı enerjiyi yeniden sahaya yansıtmak istiyor. Bunun için transferde öncelikle hücum hattına ve savunmanın göbeğine eklemelerde bulunmak isteyen Taşkın, genç ve ucuz oyuncuları kadrosuna katmayı düşünüyor. Bunun için daha herhangi bir kulüple görüşmeyen ve yönetime isteklerini sunmayan Taşkın'ın ilk tercihleri 21 yaşındaki genç oyuncu Gökdeniz Varol ve 23 yaşındaki stoper Ümit Yasin Arslan olacak. Sezon başında Sarıyer'in başına geçtiğinde de ısrarla istediği bu 2 oyuncu için yeniden teklif yapmaya hazırlanan Taşkın, bu oyuncuların takımı için kritik öneme sahip olacaklarını düşünüyor.
SEZON BAŞINDA DA İSTEMİŞTİ
Şampiyon olduğu sezonun ardından Sarıyer'in başına geçince eski kadrosundan birçok ismi isteyen Taşkın, ekonomik sebepler ve takımın bir alt ligde olmasından dolayı istediği oyuncuları alamamıştı. Timur Karagülmez'le anlaşmaya çok yaklaşan Taşkın, ardından yetenekli oyuncunun Manisaspor'la sözleşme yenilemesini engelleyememişti. Şimdi liderin 2 puan gerisinde olan Amed Sportif'le bir şampiyonluk daha yaşayarak TFF 1. Lig'e güçlü şekilde dönmek isteyen Taşkın için Gökdeniz ve Ümit Yasin'in transferleri büyük önem taşıyor. Sezon başından beri sürekli teknik adam değişikliği yaşandığı için kadrosu bir türlü oturamayan Manisaspor'da forma giymekte sıkıntı yaşayan Gökdeniz Varol'un gönderilmesine bazı yöneticilerin sıcak baktığı biliniyor. 21 yaşındaki genç oyuncu, 4 yıl önce siyah beyazlılarda profesyonel olmuştu. Sezon başında transfer yasağının açılmama olasılığıyla kadroda tutulan Varol, ilk 2 hafta oynadıktan sonra kadroya girmesine karşın Denizlispor maçına kadar oynamamış, hatta Koray Palaz'ın başa gelmesiyle beraber genç tüm oyuncularla beraber altyapıya gönderilmişti. Bu süreçte U-21 Takımı'yla 6 maça çıkıp 2 gol atan genç futbolcu, Denizlispor maçında kadroya dahil olmuş ve 6 dakika oyunda kalıp, maçın 94. dakikasında yaptığı sürpriz koşuyla, Savaş'ın attığı golün hazırlayıcısı olmuştu. 2020'ye kadar kontratı bulunan Gökdeniz, önündeki Mertan, Bahattin, Konde gibi isimlerden yeterince şans bulamayacağını düşündüğünden bu transfere olumlu bakabilir. Ancak Taşkın, genç oyuncuyu kiralık olarak değil, bonservisiyle almak istiyor. Yönetimin böyle bir duruma sıcak bakıp, bakmayacağı merak ediliyor.
ÜMİT YASİN HOCANIN FAVORİLERİNDEN
Taşkın'ın bir diğer kadrosuna katmak istediği Ümit Yasin'in ise transferi imkansız gözüküyor. Öyle ki Sait Karafırtınalar geldiğinden beri takımın jokeri olarak kullanılan ve savunmanın her alanında görev verilen Ümit Yasin, Karafırtınalar'ın favori oyuncularından biri olarak görülüyor. Bundan dolayı bu transfer isteğinin tartışmaya dahi açılmayacağı tahmin ediliyor. Kamp dönemine kısa bir süre kala transfer çalışmalarını hızlandıran Taşkın, Manisaspor yönetiminden gelecek yanıta göre transferlerini yönlendirecek. Ödemelerini yapıp, yasağı açmak isteyen yönetimse, aynen ligin ilk devresinde olduğu gibi yasağı açamama ihtimaline karşı Gökdeniz gibi genç bir futbolcuyu elinde tutmayı düşünebilir. Transferin gerçekleşip, gerçekleşmeyeceğini önümüzdeki günler gösterecek. 
Editör: TE Bilişim