Sakaryaspor ile başlayan ve Manisasporla devam eden 51 yıllık Siyah-Beyazlı kulübün taraftarları Şehzadeler ilçesindeki Peker Mahallesi Şehit Pilot Üsteğmen Okan Divrik Parkında iftarla başlayan ve Manolya meydanındaki meşaleli kutlama gecesinde 13 Mayıs 2014’de Soma’da meydana gelen Maden Faciasında  yaşamlarını yitiren 301 madenci şehidi unutulmadı. Onlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
15 Haziran 1965 tarihinde yapılan genel kurul toplantısı ile Sakaryaspor adını terk ederek Manisaspor adını alan Siyah-Beyazlılar, Yarım Asırı geride bırakmanın onurunu yaşayan Manisa Şehri sabaha kadar uyumazken Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’de günün anlamıyla ilgili Sosyal Medya hesabından kutlama mesajı yayınlayarak. Takımın Süper Lige çıkmasında büyük pay sahibi olan Başkan Ergün;
“Yarım asırlık çınar olan şehrimizin göz bebeği kulübümüzde yeri geldi üzüldük, yeri geldi sevindik. Her ne olursa olsun Manisaspor sevdamız hiç bitmedi. Bu duygularla şehrimizin göz bebeği Manisaspor’umuzun 51’inci kuruluş yıldönümünü kutluyor; kulüpte emeği olan herkesi saygıyla anıyorum. İyi ki doğdun Manisaspor’umuz” diye yazdı.  
 
TARAFTARLAR MANOLYA’DA MEŞALELERLE BULUŞTU
 
1965 Taraftarlar Derneği Başkanı Adnan Eroğlu öncülüğünde 51. Yıl kutlamalarına yüzlerce Tarzanlar katıldı. Taraftarlar, üzerlerinde taşıdıkları siyah beyazlı formalar gün boyunca şehirde turlar attılar. Taraftarlar akşam üzere iftar yemeğinde buluştu. Sonrasında topluca Cumhuriyet Caddesi üzerinden yürüyerek kutlamanın yapılacağı 8 Eylül Manolya meydanına gelen Tarzanlar burada meşaleleri ateşleyerek sloganlarla karnaval kutlamasına başladı.
   Derneği Başkanı Adnan Eroğlu, günün anlamıyla ilgili konuşma yaparak; ”Tarzan olabilmek gerçekten zor bir iştir. Çünkü yağmur, çamur, soğuk, sıcak demeden cebinizde delikli kuruşunuz bile kalmasa bile o maça gidip takımınızı desteklemektir Tarzan olmak. Bizler Manisapor’un her zaman zor sürecinde varlığımızı takım üzerinde hissettirdik. Takıma her zaman pozif enerji vererek takımı ateşledik. Bu yolculuğumuz uzun soluklu ve mezara kadardır. Bunun böyle bilinmesinde yarar vardır.Bu  sezon takımımız yeniden PTT ligine dönüş yaptı şimdi hedefimiz Süper ligdir. Tabi ki bu gecede Soma’daki maden şehitlerimizi unutmamız mümkün olamaz. Onların içerisinden de Tarzanlar  vardır.” Dedi.
  Manolya’da kutlamalara seçim çalışmaları nedeniyle son anda yetişen Manisaspor yöneticisi Erdem Baltacı ise derneğin başkanı Adnan Eroğlu’nu düzenledikleri etkinlikten dolayı kutladı.
   
MANİSA’NIN GEÇMİŞİNDE MİLLİ GURUR VAR
 Kurulduğu günden bu yana profesyonel liglere damga vuran bir görüntü çizen ve Süper Lig’de 6 yıl mücadele ettiği dönemlerde bugünkü a milli takımımızın iskelet kadrosunu oluşturan Arda Turan, Selçuk İnan, Caner Erkin, Hakan Balta, Burak Yılmaz, Volkan Babacan gibi isimlere değer katan Manisaspor, şan ve şeref dolu 51. yılı geride bırakırken, bu sezon ise yeniden yükseldiği PTT 1. Lig’de boy göstermeye hazırlanıyor.
 
ERGÜN’DEN MANİSASPOR MESAJI
 Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Manisaspor'un 51. kuruluş yıl dönümü sebebiyle sosyal medya hesabı üzerinden kutlama mesajı yayımladı.
Manisaspor'da hafta sonu yapılacak olan kongre öncesinde kuruluş yıl dönümü kutlanıyor. 1965 yılında kurulan Manisaspor'la ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün sosyal medya hesabı üzerinden duygu ve düşüncelerini paylaştı. Başkan Ergün,
“1965 yılında temelleri atılan ve o günden bu yana şehrimizin göz bebeği olan Manisaspor’umuz 51 yaşında. Her defasında düştüğü yerden kalkıp, hep daha üst hedeflere ulaşmanın örneğidir Manisaspor. Türk futboluna kazandırdığı yeteneklerle oynadığı tüm liglere getirdiği havayla bir sevdanın adıdır Manisaspor. Yaşattığı sevinçler, imza attığı zaferlerle şehrimize soluk getiren bir armadır Manisaspor. Ve inanıyorum ki, yine, yeni ve yeniden zaferlere imza atacak, şehrimize bir kez daha Süper Lig sevinci yaşatacaktır. 1999 yılından 2005 yılına kadar başkanlığını yaptığım, öncesinde kulübün çeşitli yönetim kademelerinde yer almış bir isim olarak Manisaspor’umuzun 51’inci yaşını kutluyorum.  Yarım asırlık çınar olan şehrimizin göz bebeği kulübümüzde yeri geldi üzüldük, yeri geldi sevindik. Her ne olursa olsun Manisaspor sevdamız hiç bitmedi. Bu duygularla şehrimizin göz bebeği Manisaspor’umuzun 51’inci kuruluş yıldönümünü kutluyor; kulüpte emeği olan herkesi saygıyla anıyorum. İyi ki doğdun Manisaspor’umuz" diye yazdı.  

 
Editör: TE Bilişim