Evinde oynadığı son maçta Şanlıurfaspor'u mağlup ederek puanını 39'a çıkartan ve kümede kalmayı son maçlar öncesi garantileyen Manisaspor, bugün sezonun son maçı için Bolu'da sahaya çıkıyor. Hafta içinde lig matematiksel olarak bittiği için eksik çalışan ve birçok oyuncusunu kadroya almayan Tarzan, Play-Off'u yakından ilgilendiren bu maça prestij için çıkacak. Kadrosunu ağırlıklı olarak altyapı ve oynamayan oyunculardan kuracak olan siyah beyazlılarda, şans bulamayan oyuncular ve gençler kendini göstermek için Bolu'dan olumlu bir sonuç almak isteyecek. Boluspor'daysa tek hedef, galibiyeti hanelerini yazıp, Play-Off'a girmeyi Altınordu'nun sonucuna bakmadan garantilemek olacak. 
BOLU KAZANMAK ZORUNDA
TFF 1. Lig'in en dikkat çekici kadrolarından birisine sahip olan Boluspor, zaman zaman iniş çıkışlar yaşayarak Play-Off'u kaçırma tehlikesine girdi. 33 haftada topladığı 51 puanla Manisaspor maçı öncesi 6. sırada bulunan Boluspor, 1 puan önünde bulunduğu Altınordu'yla Play-Off'taki son bilet için yarışıyor. İlk 6'da kalması için kendisinin kazanması halinde diğer sonuçlarla ilgilenmeyecek olan Bolu, hedefsiz ve eksik bir Manisaspor karşısında alacağı 3 puana emin olarak sahaya çıkacak. Evinde oynadığı maçlarda deplasmana göre çok dominant bir performans gösteren Bolu, 51 puanının 31'ini evinde topladı. Oynadığı 16 iç saha maçının 10'undan galip ayrılıp, 1 de beraberlik alan Bolu, 5 kez de sahadan boynu bükük ayrıldı. Attığı 31 gole karşılık kalesinde 24 gol gören Bolu, evinde oynayacağı ligin son maçında da galip gelerek bu istatistiği geliştirmek isteyecektir. Son 2 haftada önce Şanlıurfaspor'a mağlup olup, ardından da Y. Malatyaspor'la berabere kalarak Play-Off şansını zora sokan kırmızı beyazlılar, bu maçta da aynı hatayı yapmak istemiyor. Kadrosunda Kadir Bekmezci, Guido Koçer gibi isimleri bulunduran ekibin 2 tane büyük yıldızı bulunuyor. Daha önceden Fenerbahçe, Arsenal ve Brezilya Milli Takımı'nın formasını giyen Andre Santos takımın liderliğini yaparken, Şampiyonlar Ligi ve Hollanda Ligi'nde forma giyen Poepon da Santos'un yardımcı yıldızı olarak görünüyor. Poepon 16 golle takımın en golcü, ligin 3. en golcü oyuncusu olurken, Santos da hücum oyuncusu olmamasına karşın kalitesini 14 golle sahaya yansıttı. Boluspor'un teknik direktörlüğünü sezon başından bu yana Fuat Çapa yapıyor. 
GENÇLERE FIRSAT DOĞDU
Şanlıurfaspor galibiyetiyle sezonu resmen olmasa da kendi açısından bitiren Manisaspor, Bolu'ya hedefsiz ve eksik şekilde gidiyor. Hafta içinde antrenman yapacak oyuncu bile bulamayan teknik heyet, altyapı oyuncularını farklı pozisyonlara koyarak yedeklerle destekli bir kadroyu sahaya çıkartacak. Manisaspor'da as oyuncular Gökhan, Umut, Fahri, Dimov, Emrah, Mikic, Perovic kadroda bulunmuyor. İşte Sait Karafırtınalar'ın sahaya sürmesi beklenen ilk 11 şöyle: Yağızcan, Ömer Buğdaycı, Ümit, Erman, Hüseyin, Hakan, Metin, Bilal, Emre, Mertan, İsmail. Bu kadroda tek değişiklik ilk 11'e Bakaki'nin eklenmesi olabilir. Hafta içinde tüm şans bulamayanlara forma tanımaya çalışacağı öğrenilen Karafırtınalar, Alper Önal'ı da sonradan oyuna dahil etmeyi de planlıyor. İlk 11'de olmasa da bu genç oyuncuların da maçın geri kalan kısmında forma şansı bulması bekleniyor. Maçın sonrasında Asım'ın da sahada olabileceği düşünülüyor. Bu kadar eksik kadrosuyla Bolu'dan en azından beraberlik çıkartmak isteyen gençler için şans artık ayaklarına geldi. Boluspor karşısında alınacak bir sürpriz sonuçla değerlerini arttıracak olan oyuncular, maça odaklanmış durumda. Bir kısım taraftarın yine deplasmanda Manisaspor'a destek olması beklenirken, takım dün sabah otobüsle Bolu'ya hareket etti. Boluspor- Manisaspor mücadelesi bugün 18.30'da Bolu Atatürk Stadı'nda oynanacak. Maçın hakemliklerini Volkan Bayarslan, Mehmet Metin ve Erdem Bayık yapacak. Maç TRT Spor'dan naklen yayınlanacak. Hakan Ağar
Editör: TE Bilişim