Haber: Hakan AGAR
Sezona çalkantılı bir giriş yapan ve puan silme cezaları sebebiyle motivasyon olarak da düşüş yaşayan Manisaspor, Adana Demirspor maçında Sait Karafırtınalar'ın takımın başına geçmesiyle farklı bir kimliğe bürünmüştü. Normalde orta sahada çok top dolandırıp kaybeden ve hızlı hücumlarda kalesinde gol gören Tarzan, Karafırtınalar'ın gelişiyle direkt hücuma çıkmaya ve kanatları daha etkili kullanmaya başladı. Özellikle hücum hattındaki değişim, oyun felsefesini de direkt etkileyince, kan değişikliği siyah beyazlılara iyi geldi. 
GOLLERİYLE DEĞİL, KOŞUSUYLA ETKİLİ
Yasak sebebiyle istediği transferleri yapamayan Tarzan, daha sonradan kadrosuna ekleyebildiği tek forvet Eneramo'ya mecbur kalmıştı. 31 yaşındaki Kamerunlu milli oyuncu Eskişehirspor maçından, Samsunspor maçına kadar Bandırma deplasmanı her maçta forma giymiş, bu maçların 5'ine ilk 11'de başlamış ancak Adana Demirspor maçı haricinde hiçbir maçta 90 dakikayı tamamlayamamıştı. Denizlispor maçındaki kadro değişikliği, takım için tam bir dönüşümün habercisiydi. Sezon başı kampında attığı gollerle takımın değişilmezlerinden olacağı tahmin edilen Öztürk, ilk kez Denizli'de ilk 11 başlıyordu. Takımı savunmadan çıkmakta ve topa baskı yapmakta zorlanırken, Sait Karafırtınalar Mertan'a sürekli koşup, baskı yapmasını söylemişti. Öyle de yaptı. Savunmanın arasında dolaştı, her uzun topa koştu ve savunma topu çıkarttığı zamanlarda da Denizli'nin oyunlarını bozdu. Savaş Yılmaz'ın 94'te attığı gol ilk haftadan sonra ilk galibiyeti getirirken, gizli kahramanlar arasında 80 dakika forma giyen Mertan vardı. Daha sonra evinde oynadığı Gaziantep BB maçına ilk 11 başlayan ve tüm maçı oynayan Mertan'ın açtığı alanlar, takıma yine 2 gol getiriyordu. Bundan sonra oynanacak Altınordu ve Balıkesirspor maçlarında da karakterinde olan oyunu oynayan Mertan, her altın puanda önemli katkı sahibi oldu. Mertan bu sezon tek golünü Eskişehirspor filelerine attığı sansasyonel vuruşla atmıştı.
DİĞERLERİ KAYIP
Ligde tek golünü Eskişehirspor'a atmasına karşın gole yakın bir oyuncu olarak bilinen Mertan'ın performansı yükselirken, hücum hattındaki düşüş sürdü. Takımın oyunu kanatlara yaymasıyla pozisyon değişikliğine uğrayan geçen senenin golcüsü Bahattin Köse yedeğe otururken, genç oyuncu Gökdeniz Varol da kısıtlı sürelerde takımına katkı sağlamaya çalıştı. Sezona Elazığspor karşısında bulduğu gol ve 4. haftada Giresunspor karşısında bulduğu golle başlayan Bahattin Köse, ardından yaşadığı sakatlıklar ve hocayla anlaşamamasından dolayı performansını koruyamamıştı. Forvet olarak alınan ancak kanatlarda tercih edilen Konde de yeterli hücum performansını sağlayamayarak keyifleri kaçırmıştı. Bu kıtlıkta ve transfer yasağında en değerli hücum oyuncusu durumuna gelen Mertan, performansını arttırarak kariyerindeki patlama sezonunu geçirmek istiyor. 
BAHATTİN YOLCU MU?
Sait Karafırtınalar geldiğinden beri bir türlü ritmini bulamayan ve ilk 11'deki yerini kaybeden Bahattin Köse'nin takımdan ayrılabileceği konuşuluyor. Bazı 1. Lig takımlarından teklif aldığı söylenen 26 yaşındaki oyuncu, alt liglere gitmek istemiyor. Kulislerde Manisa BBSK'nin istediği söylenen Bahattin'in alt liglerle ilgilenmediğinden bu teklifi düşünmediği iddia edildi. 2. yarı takıma yeniden katılacak yakın arkadaşı Timur Karagülmez'in dönüşüyle eski performansını bulacağını düşünen Bahattin, kulislerin konuştuğunun aksine, takımda kalma ihtimalini daha yukarıda tutuyor. 
Editör: TE Bilişim