Bu hafta Samsun deplasmanında sezonun en önemli galibiyetlerinden birisini alan Manisaspor'da bayram havası yaşanıyor. Önce Mersin İdman Yurdu'nu evinde 2-0 mağlup ederek 2 haftalık aranın ardından puanla kavuşan ve 3 haftanın ardından galip gelen Tarzan, Samsunspor'la oynadığı maçtaysa şaha kalktı. Eski oyuncusu Gökay İravul'un golüyle zorlu deplasmanda geriye düşen Tarzan, Umut ve Perovic'in golleriyle sezonun dönüşlerinden birisine imza atarken, 30'a yükselttiği puanıyla ateş hattıyla arasına bir çizgi çekmeyi başardı. 
PERO SİFTAHI YAPTI
Manisaspor'un devre arasında Denizlispor'dan transfer ettiği eski oyuncusu Slavko Perovic, ilk yarıda direkten dönen topuna rağmen golüne kavuşmayı başardı. Bu sezon sadece Denizlispor'da 1 gol atabilen Pero, Manisaspor'la çıktığı 10. maçta ilk golünü atmayı başardı. Maçın 85. dakikasında sağ kanattan gelen kornerde  ceza sahasında oluşan karambolü iyi değerlendiren Sırp golcü, kalecinin tutamadığı topu arka direkte tamamlayarak takımına üstünlüğü sağladı ve Samsun'dan alınan 3 puanda kritik bir role sahip oldu. Fiziksel olarak hazır olması için hala zamana ihtiyacı olan Pero, Samsun'da hücumda oynadığı rol ve gol haricince girdiği 2 pozisyonla daha eski zamanlarını hatırlatan bir performans sergiledi. Bunun yanı sıra Hüseyin Tok bu sezon ilk kez bir lig maçında forma giyerken, sadece 45 dakika sahada kalabildi ve 2. yarıda yerini Ümit Yasin'e bıraktı. 
"ÇOK ÖZEL BİR MAÇ KAZANDILAR"
Maçın ardından konuşan Sait Karafırtınalar, çok önemli bir galibiyet aldıklarını belirtirken: “Öncelikle oyuncularımı kutluyorum. Hakikaten çok özel bir maç kazandırlar. Yaklaşık 6 yıldır Samsun’da kazanamamıştı takımımız. Bu akşam kazandığımız için çok mutluyum. Nedense biz kazandıktan sonra bütün galibiyetlerimizi tesadüf olarak nitelendiriyorlar. Samsun takımı 7 haftadır kaybetmeyen bir takımdı. İkinci yarının flaş takımı. Bu ligde ne yaptığını bilen üç takımdan bir tanesi. Geriden oyun kurarak oynuyorlar. Oyunu olgunlaştırarak atak yapmaya çalışıyorlar. Bunu bilerek ve çalışarak geldik. İki forvetle oynadık, önde bastık. Onlara oyun kurma zamanı vermedik, zorlaştırdık. Neticesinde geri düşmemize rağmen bir galibiyet aldık. Onun için çok mutluyum. Bu dönemde Samsun’a karşı iki forvetle oynayarak herkese ne kadar cesur ve ne kadar özgüvenli bir takım olduğumuzu gösterdik. Oyuncularımı tekrar tebrik ediyorum.” diye konuştu.
CAN SUYU GİBİ 3 PUAN
Deplasmanlarda istediği sonuçlara ulaşamayan Manisaspor, Samsunspor galibiyetiyle beraber toplamda 8. , dış sahalardaysa 3. kez galip gelmeyi başardı. Ligin ilk yarısında aldığı Denizlispor galibiyetiyle ilk zaferini tadan Tarzan, 2. deplasman galibiyetini de Eskişehir'den 5-1'lik sonuçla almış ve tüm ligi büyük şoka uğratmıştı. O dönemden bu yana oynadığı 3 deplasmandan sadece 1 beraberlik çıkartabilen Tarzan, Samsun'dan aldığı galibiyetle lige resmen yeniden tutundu ve kümede kalmak için çok büyük bir adım attı. Manisaspor'un direkt rakiplerinden Elazığspor deplasmanda Mersin İdman Yurdu'nu mağlup ederken, Şanlıurfaspor 4 gollü Denizli galibiyetiyle yükseldi, Bandırmaspor da Göztepe'yi mağlup ederek ateş hattının çizgisine kadar geldi. Direkt rakiplerinin aldıkları galibiyetlerle Samsun deplasmanına bir başka motivasyonla çıkan siyah beyazlılar, aldıkları 2-1'lik galibiyetle 30 puana yükseldi ve ateş hattıyla arasında az farkı tutmayı başardı. 
TARAFTAR YALNIZ BIRAKMIYOR
Ligde kümede kalma mücadelesi yapmasına karşın Manisasporlu taraftarlar takımını hiç yalnız bırakmıyor. Kemik bir taraftar grubu olan siyah beyazlılar, Samsun deplasmanında da yalnız kalmadı. 80 civarında Manisaspor taraftarı Samsun'da yerini alırken, açtıkları "Tarzanlar" pankartı dikkat çekti. Eskişehir'den, Adana'ya ve Samsun'a kadar tüm deplasmanlara giden taraftarlarlar büyük takdir topladı. 




 
Editör: TE Bilişim