Manisa 1. Amatör Lig’de Ertuğrul Dilek Sahası’nda oynanan Meriçspor-Yeni Manisaspor maçında Yeni Manisasporlu Seyfettin Yeşildağ, hakem Güney Bulut’a yumruk attı ve maç tatil edildi.

“SEYFETTİN BİZİ REZİL ETTİ”

Hakeme yapılan hareketi ne olursa olsun asla tasvip etmediğini belirten Yeni Manisaspor Başkanı Tuncay Tanrıverdi, “Bizi rezil etti. Alacağımız maçı kaybettirdi. Artık Seyfettin’in bizim takımın formasını giymesi mümkün değil. Hasta halimle maça gittim. Futboldan nefret ettim. Karakola gittikten sonra utancımdan evden dışarı çıkamadım. Her şeyi beklerdim; ama Seyfettin’in böyle bir hareket yapacağını beklemezdim. Hakemin hatası ne olursa olsun bunu yapmamalıydı. Cezası neyse çeksin” dedi.

“HAKEM ZULMÜNE UĞRUYORUZ”

Sürekli hakem zulmüne uğradıklarının altını çizen Tanrıverdi, “Sezon başından beri aleyhimize verilen kararlar var. Yeni Manisaspor’a pislik bir takım gözüyle bakıyorlar. Takımımızın yüzde 90’ı doğulu. Biz bu çocukları spor yapsın diye yeşil sahalara çekiyoruz, zararlı çıkan yine biz oluyoruz. Ne forma ne eşofman ne de ayakkabı ne de top verdiler. Sesimizi yükselttik bize bakış açıları değişti. Hakem ve gözlemci camiası, Allah’ın selamını bile almıyor” diye konuştu.

OLAY NASIL GELİŞTİ?

Maçın 1-0 Meriçspor’un üstünlüğüyle oynandığı dakikalarda bir faul pozisyonu sonrası hakeme itiraz eden Seyfettin, sarı kart gördü. Bunun üzerine sinirlenerek hakeme “Bir daha göstersene” diyen Seyfettin ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışına gönderilince kendini kaybetti. Kırmızı karı çıkarmak için elini cebine attığı esnada hakem Güney Bulut’un çenesine bir yumruk darbesi vuran Seyfettin hakemi yere yığdı. Maçı tatil eden hakem Güney Bulut da ifade vermek için karakola gitti. Yarım kalan maçın kararını ise Manisa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Tertip Kurulu karar verecek. Maçın Meriçspor lehine 3-0 hükmen verilmesi beklenirken, futbolcu Seyfettin Yeşildağ’ın ise en az 2 yıl müsabakalardan men edilmesi bekleniyor.

 

Editör: TE Bilişim