Nurlupınar mahallesinde düzenlenen mahalle mitingine AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, AK Parti Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, katıldı. Nurlupınar sakinleri AK Partilileri çiçeklerle karşıladılar. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı mitingte ilk konuşmayı yapan Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Manisa’nın önümüzdeki 5 yılda çok büyük hizmetlerle çağ atlayacağını söyledi.

ÇELİK” BANA OY VERMEYENLER 5 YIL SONRA HATA YAPTIK DİYECEKLER”

AK Parti Şehzadeler Belediye Başkan adayı Ömer Faruk Çelik ise yaptığı konuşmada projelerini anlattı. 70 proje ile Şehzadeler halkının karşısına çıktıklarını belirten Çelik “Bu projelerimiz bir bir hayata geçtiğinde 5 yıl sonra bana oy vermeyen bir çok vatandaşımız ‘hata yaptık’ diyecekler. Çünkü yapacağımız hizmetlerde, uygulayacağımız belediyecilik anlayışında hiç kimseye ayrımcılık yapmayacağız. “dedi.

ÇELİK “İNSANLARIN GÖZYAŞLARININ ÜZERİNE İMAR YAPAMAZSINIZ”

Son 5 yıldır Manisa Belediye meclisinde Grup Başkanvekili olarak görev yaptığını hatırlatan Ömer Faruk Çelik “Mahalle halkının Cengiz Ergün’ün

İmar düzenlemesiyle yaşadığı buhran sırasında yanlarında olan bir insanım. Mecliste onurlu bir mücadele verdik. İnsanların gözyaşlarının üzerinde imar yapamazsınız dedik. Nitekim bu plan önce bizim muhalefetimize rağmen kabul edildi. Daha sonra CHP çark etti ve planı bağımsız meclis üyelerimizin de desteğiyle iptal ettirdik. İnsanlara gözyaşı döktüren, halktan kaçırdıkları planlarla, gizli gizli toplantılarla, Manisa’nın imarını belirmeye çalışanlara 30 Martta en net cevap halkımız tarafından verilecektir” dedi. 

TANRIVERDİ “BİZ YAPMASAK MANİSA 60 SENE DAHA BÜYÜKŞEHİR OLAMAZDI”

Daha sonra bir konuşma yapan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi, “Bu yasanın yapımında emeği alın teri olan bir kardeşiniz olarak, Başbakanın da en yakının ekibinde olan bir kardeşiniz olarak söylüyorum ki; eğer Manisa’yı büyükşehir belediyesi yapmamış olsaydık ancak 60-70 sene sonra Manisa Büyükşehir olabilirdi. Büyükşehir yasası mecliste görüşülürken özellikle CHP ve MHP karşı çıktılar. Büyükşehir yasası çıkarsa Türkiye bölünür eyaletlere ayrılır. Büyükşehir yasası çıkarsa o zaman köyler beldeler kapanıyor oralara hizmet gitmez demişlerdi. Bunları zaten sizler çok iyi biliyorsunuz. Hele hele şimdi Manisa’dan Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olan Özgür Özel mecliste aman bu yasa çıkmasın, Manisa Büyükşehir belediyesi olmasın diye ha bire karşı çıkıyordu. MHP’li milletvekilleri mecliste karşı çıkarken Manisa MHP’li belediye başkanı karşı çıkıyordu. Hizmet gitmez diyerek bağırıyorlardı. Şimdi büyükşehir yasası çıktı ve Hüseyin Tanrıverdi ve arkadaşları meydanlara indi. Şimdi bakıyorum daha ben gitmeden bir yere benden önce gitmeye çalışıyorlar. Milletimizi nasıl aldatabiliriz, nasıl kandırabiliriz, söylediklerimizi nasıl unutturabiliriz diye fellik fellik dolaşıyorlar.”dedi.

TANRIVERDİ “CENGİZ ERGÜN AKŞAM OLSADA, İZMİR’E GİTSEM DİYOR”

 “Mevcut MHP’li Belediye başkanı köylere 2 oturak bir durak yaparak benim hemşerilerimin oyunu almaya çalışıyor.” diyen Tanrıverdi ”Yok öyle yağma. Siz bunlara kanacak mısınız? Elbette hayır. Sen sosyal belediyecilik alanında ne yaptın. 5 yılda 5 konut ürettin mi? 5 yılda 5 tane gencimizi ve ailesini mutlu etmek için nikâhlarını kıydın mı? Elbette ki hayır. Ne sosyal olarak halkın içindesin nede fiziki olarak halkıma hizmet ediyorsun. Sen akşam olsa da, hafta sonu gelse de mesai bitse de İzmir’e gitsem diyorsun. Senin biran önce İzmir’e gitmen için Sabuncubeli tünelini yapıyoruz. Benim bu hemşerilerim seni 30 Martta İzmir marşıyla gönderecekler.”dedi. Cengiz Ergün’ün yaptığı imar çalışmalarından dolayı insanların evlerini kaybetme korkusuyla karşı karşıya kaldığını belirten Tanrıverdi,” Bir plan yaptılar, Nurlupınar mahallesini haritadan sildiler. Ama AK Parti olarak biz mahalle insanının yanında olduk. Mecliste başından beri hayır dedik. İnsanları üzmeye hakkınız yok dedik. Nitekim imar düzenlemesi iptal oldu. Önümüzdeki dönem insanların mağdur etmeden imar düzenlemesi nasıl yapılır onu göstereceğiz” dedi.

“ÇARKÇI KEMALİN ÇIRAĞI ÖZGÜR ÖZEL YİNE ÇARK ETTİ”

CHP’li Belediye Başkan Adayı Özgür Özelide eleştiren Tanrıverdi “O da bu yasaya karşı çıkmıştı. Hatta karşı çıkmakla da kalmayıp yasanın iptali için Anayasa Mahkemesine dava açmışlardı. Şimdi oda gelecek buralara, sizler neden yasaya karşı çıktığını sorduğunuz da hayır biz karşı çıkmadık diyeceklerdir. Neden mi? Çünkü o çarkçı Kemal’in çırağı, hemen çark edecek de ondan değerli kardeşlerim.”diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim