Türkiye 3. Lig 1. Grup'ta açık ara liderliğini sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyespor'da gözler haftasonu oynanacak olan Bergama Belediyespor maçına çevrildi. Seride 9. maç için konsantre olan yeşil beyazlılarda, kaptan Ufukhan Bayraktar özel açıklamalarda bulundu. İşte tecrübeli stoperin açıklamaları:
"HAK ETTİK, KAZANDIK"
Bayburt maçını değerlendiren Ufukhan: "Deplasmana serimizi sürdürmek hedefiyle gitmiştik. Bayburt'un baskılı başlayacağını biliyorduk ancak fazla baskı kuramadılar. 2 gol bulduktan sonra pozisyonlara da girdik ancak değerlendiremedik. 2. yarı seyircisinin de desteğini alarak bizi baskıya aldılar. O süreçte de 2-3 net pozisyon kaçırdık, olmayınca karambolden golü kalemizde gördük. Tam baskı yiyecekken 3. golü bulunca daha çok basamadılar ve kazandık. İyi oynadık ve hak ettiğimiz bir maçı aldık." dedi.
"SİNİRLERİME HAKİM OLUYORUM"
Geçtiğimiz sezon gösterdiği hırçınlığı bu sezon sahaya yansıtmadığını belirten Ufukhan: " Sırf geçen sezon değil, kariyerimin her sezonunda çok kartlar var. Ancak bu sezon takımımızda bir kolej takımı havası var. Sezon başında hocamız da sempatik bir takım olmamız gerektiğini, bunlara dikkat etmemiz gerektiğini söyledi. Ben de kendime hakim oluyorum. Artık biraz daha tecrübe kazandım, sinirlerime daha çok hakim olmaya çalışıyorum." dedi.
"BASKI YOK"
Kariyerini her döneminde hedefli takımlarda oynadığını belirten Bayraktar: "Ben daha önce de şampiyonluklar yaşadım. Oynadığım her takımda Play-Off hedefinin içinde yer aldım. Sezon başı bize öyle bir özgüven aşılandı ki, bu sezonun nasıl gideceğine kendimi hazırladım. Sezona iyi başlamadık, ilk 3 haftada galibiyet alamadık ancak yönetim olsun, taraftar olsun desteklerini esirgemediler ve bu takım başarılı oldu. 8'de 8 yaptık ve inşallah sezon sonu hak ettiğimiz yeri bulur, şampiyon oluruz. Daha önce bu durumları yaşadığım için takım arkadaşlarım kadar baskıya girmiyorum. Bu performanslarımız normal, çok iyi bir takımız ve bu noktaları görmesek o zaman hayal kırıklığı yaşardım. Hem ben hem takım arkadaşlarımızda baskı yok, çok rahatız." dedi.
"O ZAMANA GERİ DÖNSEYDİM..."
Geçmişte yaptığı hataları anlatan Ufukhan: "Ben 18 yaşında Trabzonspor formasını giydim. Şu anki kafa yapımı o zaman yaşamak isterdim. Gençken daha hareketliydik, keşke bu profesyonellikte, bu kafada olsaydım da o zamana geri dönseydim, kariyerimde çok farklı yerlerde olabilirdim." dedi.
"HER ŞEYİMİ VERİYORUM"
Manisaspor'a geldiği dönemde yaşadığı başarısız dönemin kendini kamçıladığını belirten Ufukhan: "Selçuk İnan takasında Manisaspor'a gelmiştim ancak 8-9 maçta sonra oynayamayınca Rize'ye gittim. Bu beni hırslandıran bir durum. Manisa'da başarısız oldum ve Manisa BBSK'ya bunun hırsıyla geldim. Geçen sene başarıya ulaşamadık ancak bu sene mutlu sona ulaşmak için her şeyimi veriyorum. Manisaspor'da sergileyemediğim oyunumu Manisa BŞBS'de oynayarak şehre karşı sorumluluğumu yerine getiriyorum." dedi.
"REHAVET BİZDE OLMADI"
Normal koşullarda galibiyetlerin takımlarda rehavet yarattığını belirten Ufukhan: "Seri galibiyetler birçok takımda rahatlık ve rehavet yaratır ancak bu bizde olmadı. İdmanlarda arada oluyor ancak maça çıkarken takım kimlik değiştiriyor ve konsantre oluyor. Zaten bu olmasa 8 haftalık bir seri olmazdı. Geçmiş maçlara bakmıyoruz, önümüze bakıyoruz. Her maça çıkarken de hedefimiz galibiyet." dedi.
"HERKES ÇOK İYİ OYUNCU"
Takımda eksikler olduğunu ancak bunun kendilerini etkilemeyeceğini belirten tecrübeli stoper: "Farklı isimler oynayabilir ancak biz oynamasak da arkamızda oynayacak çok kaliteli isimler var. Öyle bir takımımız var ki oynayan oynamayan fark etmiyor, herkes çok iyi oyuncu. Seriyi devam ettirmek ve ilk yarı sonuna kadar olabildiğince farkı açmak istiyoruz. Bergama bizi kupada mağlup ettiği için bir hırsımız da var. İnşallah bu hırs sahaya yansır ve kazanırız." şeklinde konuştu. Hakan Agar
 

Editör: TE Bilişim