32 yıldır profesyonel liglerde mücadele eden kırmızı siyahlılar 2 sezon üst üste birer alt lige düşerek kendini amatör ligde buldu.2014 yerel seçimleri öncesi dönemin belediye başkanı Serhat Orhan’ın girişimleri ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Turgutlu’ya dev spor tesisleri kazandırılmasının protokolü imzalanmıştı. 2500 kişilik spor salonun tamamlanmasının ardından Seramiksanspor bu salonda adını 1.lige yazdırmıştı. Spor salonunun yanı sıra 12 bin 500 kişilik uluslararası stadyumun ise inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. UEFA standartlarına uygun olan yeni stadyumda gece maçları da oynanabilecek, tüm tribünlerin kapalı olduğu ifade edilirken, uluslararası müsabakalarında burada oynayabileceği kaydedildi.

2016-2017 sezonunun devre arasına yetiştirilmeye çalışılan stadyum yükselmeye devam ederken Turgutluspor’un önlenemez düşüşü devam ediyor. Yeni sezonda BAL liginde mücadele edecek kırmızı siyahlılar Süper lig ayarındaki statta rakiplerini ağırlayacak. İzmir ve Manisa’da saha sıkıntısı gün be gün artarken yeni stadyumda PTT 1.lig ve Süper Lig maçlarının oynanabileceği öğrenildi. İhaleyi alan Bayburt İnşaat tarafından yapılan yeni stadyumda çalışmalar sürdürülürken firma yetkilisi Süleyman Turgut, stadyum inşaatının hızlı bir şekilde devam ettiğini ve stadın 2016-2017 sezonun ikinci yarısına yetiştirmek için büyük çaba sarfettiklerini belirtti.

Geçtiğimiz aylarda Turgutlu’ya gelen Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ve Manisa İl Gençlik ve Spor Müdürü Savaş Duman, inşaatı inceledi ve Turgutlu’nun spor tesisleri bakımından Manisa’nın ilerisinde olduğunu belirtmişti. Uluslararası standarlara sahip yeni statın kolonları yükselirken ve Turgutluspor taraftarı yeni evinde büyük başarılara imza atmayı beklerken, kırmızı siyahlı takım kendini bir anda BAL liginde buldu.
Editör: TE Bilişim