Kurulduğu günden bu yana aktif olamayan Ferdi Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun İl Genel Meclisi’nden aldığı 10 bin liralık yardımı, büro giderlerine harcadığı ortaya çıktı

ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

YARDIMDAN KULÜPLERİN HABERİ YOK

Başkanlığını bir dönem AK Parti İl Teşkilatı’nda yöneticilik yapmış Tuba Ferliol ile başkan yardımcılığını AK Parti İl Başkan Yardımcısı İsmail Aydın’ın yaptığı federasyon, İl Genel Meclisi’nden 10 bin liralık yardım aldı. Ancak bu yardımın, ne ilginçtir ki büro giderlerine harcandığı Başkan Ferliol tarafından açıklandı. Etkinliği olmayan bir federasyona yapılan bu yardımdan kulüplerin haberinin olmadığı ortaya çıktı. Uzun yıllar faal olamayan bir federasyonun, söz konusu yardımı, ferdi spor kulüplerine değil de kira, elektrik ve benzeri giderlerine harcaması, gündeme bomba gibi düştü

Manisa İl Özel İdaresi’nin karar organı olan İl Genel Meclisi, 2,5 yılda dernek ve vakıflara 1 milyon 748 bin 500 lira ödenek aktarmıştı. Manisa’nın büyükşehir olmasından önce kapanmak üzere olan İl Genel Meclisi’nin kararıyla 2013 yılının nisan ayında Manisa Ferdi Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na 10 bin liralık yardım yaptığı öğrenildi. Ancak bu yardımın nasıl ve ne şekilde kullanıldığı Manisa’da büyük kaosa yol açtı.

CESİM AŞAN ‘YARDIM ALMADIK’ DİYİNCE…

Söz konusu olay, Şehzadeler Belediyesi’nin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Ferdi Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve ferdi kulüplere yönelik toplantısında patlak verdi. Toplantıda söz alan Flash Taekwondo İhtisas Spor Kulübü Antrenörü Cesim Aşan, futbol takımlarına her yıl yardım yapıldığını ancak kendilerine bir yardım yapılmadığını ifade ederek konuyla ilgili serzenişte bulundu. Aşan’ın bu çıkışı, akıllara İl Genel Meclisi’nin Ferdi Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na yaptığı yardımı getirdi. Doğal olarak bu yardımın nasıl harcandığı merak konusu oldu.

PARAYI BÜRO GİDERİNE HARCAMIŞLAR!..

2006 yılında kurulan ve ilçelerle birlikte 15 üyesi bulunan Ferdi Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun başkanlığını Tuba Ferliol yaparken, başkan yardımcılığını ise AK Parti İl Başkan Yardımcısı İsmail Aydın yapıyor. Yaptığımız araştırmada, tüzüğünde ferdi amatör spor kulüplerine yardım yapıp, ferdi branşların gelişimi için faaliyetler düzenlemek olan federasyonun, ziyaretler dışında etkinlik yapmadığı öğrenildi. Federasyona aktarılan 10 bin liranın Manisa’da faaliyeti olmayan bir federasyonun sadece büro giderlerine harcanması, spor kulüplerinin tepkisine neden oluyor.

FERLİOL: “BU PARAYLA ANCAK BÜRO GİDERİNİ KARŞILAYABİLİRDİK”

Söz konusu yardımın kendilerine ‘kulüplere malzeme yardımı yapılsın’ diye gelmediğini belirten Manisa Ferdi Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Tuba Ferliol, “Bu parayla malzeme yardımı yapmaya kalksak bu mümkün değildi. Bu parayla ancak büro giderlerini karşılayabilirdik. Bizim şahsımıza gelmiş bir yardım bu. Özel İdare’ye verdiğimiz dilekçede federasyon giderlerinin karşılanması için talebimiz olduğu var. 2 yıldır bu federasyonun başkanıyım ama bu süreçte malzeme yardımı alamadık. Benim kulübüm de almadı” dedi.

“CESİM BEY’İ DAVET ETTİK, KABUL ETMEDİ”

Ferliol, federasyona üye olan olmayan kulüpleri ziyaret ettiklerini kaydederek, ‘Federasyona üye olun, hep birlikte güçlenelim’ çağrısı yaptık. Cesim Bey toplantıda ‘ben yardım almadım’ dedi. Biz daha önce Cesim Bey’in ayağına gittik. Federasyonumuza davet ettik. Nedense bir çatı altında toplanmak istemediler. Mevcut olan kulüplerimizle de biz gayet iyi gidiyoruz. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün temsilcileriyle bir araya gelemedik. Biz etkinlik yapıyoruz ama bunu pek basına sızdırmıyoruz. Ziyaretlerimizde pek basını davet etmiyoruz” diye konuştu.

PARANIN HESABINI KİM SORACAK?

Ferdi Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun ‘şahsımıza yapılan yardım’ dediği İGM tarafından ödenen 10 bin liranın, gençlerin yetiştirilmesi işinde ve malzeme alımında kullanılması için verildiği ortaya çıktı

 

BELGELER AÇIKLAMALARI YALANLIYOR

Gazetemizin dünkü manşetinde ‘Tabela Federasyonu’ başlığı ile verdiğimiz haberde Ferdi Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Tuba Ferliol, 2013 yılında İl Genel Meclisi’nden (İGM) taraflarına yapılan 10 bin liralık yardımın, malzeme alınsın diye yapılmadığını açıklamış, “Bizim şahsımıza gelmiş bir yardım bu” açıklamasını yapmıştı. Ancak, İGM’nin 134 karar numaralı 12. 04. 2013 tarihli Karar Özeti’nde 10 bin liranın sporcu gençlerin yetiştirilmesi ve spor malzemeleri alınması işinde kullanılmak üzere verilmesine oy birliğiyle karar verildiği belgelerde yer alıyor. Şimdi, Büyükşehir Kanunu ile kapanan İGM tarafından ödenen devletin parasının hesabını kimin soracağı merak ediliyor.

Editör: TE Bilişim