Özellikle Manisaspor ne zaman yükselse ne zaman iyi sonuçlar almaya başlasa ne zaman rakiplerine top yüzü göstermezse ne zaman Süper Lig için iddialı konuma gelse “futbolun içinde başka bir futbol”u yaratan güçler devreye giriyor.
Manisaspor 10 maçtır yenilmiyor ya illa çekecekler ipimizi!
Düşünün bu maçı kazansak ilk iki için daha iddialı olup ilk 6’yla bağımızı koparacaktık.
Samsun ilk 6’yı unutacaktı. Zirvede İBB, Ankara, Manisaspor, Ordu, Balıkesir, Mersin kendi arasında bir lig yapıp doğrudan Süper Lig’e çıkma yarışı yapacaktı. 
Ama ‘Dur bakalım nereye?’ dediler.
Samsunspor gibi şehrinin tam desteğini alan, otopark gelirlerini silip süpüren, Süper Lig’e renk katabilmesi ön görülen, güçlü köklü bir takımı bu ligden koparmak olur muydu hiç?
OLMAZDI ELBETTE!
Nedir bu hakemlerden çektiğimiz yahu!
Geçen sezon Mustafa Öğretmenoğlu… Samsun’da sahne alıp paraşütsüz inişimizi başlattı.
Bu sene de hakem demeye bin şahit Suat Arslanboğa aynı yerden sahne aldı.
İnşallah bu sefer paraşütsüz iniş olmaz diyelim bekleyip görelim.
Öne geçmişiz, her şey tadında gidiyor; uyduruk kararlar ve çileden çıkan bizler.
1-0 sonrası ‘Samsun gol atsın’ diye elinden geleni yaptı. Manisaspor’u yıldırdı. 
Hikmet’e direk kırmızı çok ağır. Orada kasıt yok. Darbe yok. Pozisyon esnası bir hareket. Umar’ın denize balıklama atlar gibi atladığı penaltı pozisyonu, penaltı değil. Umar denize atladı, penaltı vermeye dünden razı gibi davranan Suat da penaltıya sazan gibi atladı. 
İlk kez bu kadar gergin ve sinirli olan bir Manisaspor vardı?
Neden çünkü Suat’ın art niyetini anladılar.
Zaten bu hakemin Manisasporluların tarihinde derin yaralar açmış bir sabıkası var.
MANİSASPORLULAR İYİ HATIRLAR BU SUAT TARZANBOĞAN’I
İki yıl önce küme düşmüşüz, Galatasaray’la son maçı 19 Mayıs Stadı’nda oynuyoruz. Tribünlerin 4’te 3’ü Galatasaray’a satılmış. Tabii maç öncesi tüm medyada bangır bangır bağıran ‘tüm Galatasaraylı futbolcular gol atmış, bir tek kaleci Muslera atmamış’ haberlerini okuyor Suat efendi!
Dakika 39… Yiğit İncedemir kırmızı! İlk yarı golsüz bitiyor. İkinci yarının hemen başında uyduruk penaltı! 0-1, 77’de Selçuk İnan uzaktan atıyor: 2-0. Oyun kopmuş herkes maçın bitmesini beklerken Galatasaray’a komedi gibi bir penaltı daha çalıyor ve Muslera’nın penaltı atmasını sağlıyor. Fatih Terim tribünün “Muslera” çağrısına ayak uyduruyor. Muslera penaltıyı atıyor, Manisaspor arması ayaklar altına alınıyor: 0-3. Sonra Manisaspor bir gol daha yiyor ve maç 4-0 bitiyor.
Sonra Manisaspor’un adı Uruguaylara kadar gidiyor. Dünyada “Muslera gol attı” manşetleri. Kime attı? Küme düşmüş Manisaspor’a!
Hatırladınız değil mi?
O penaltıyı içine sindiremeyen kaptan Volkan Babacan, maç sonrası Twitter’dan “Suat Arslanboğa ve takımını kutluyorum!” diye yazmıştı.
Manisaspor’un tarihine kara leke olarak giren bir maçın hakemi olan Suat’ın, Samsun maçında bunları yapması, sürpriz olmaması gerek o maçı hatırlayanlar için!.. Bu adamın Manisaspor’a karşı bir alıp veremediği var. Bu adama biri dur demeyecek mi artık!
Samsun’da rakibin gollerini ADİLOVİC attı ama bence sonuç hiç de ADİLOLMADI!
Ümit Yasin Arslan gibi ‘gol olmasın’ diye kafayı direğe çakan yürekli Tarzanların, tüm bu Manisaspor’u sindirme operasyonlarına karşı en iyi yanıtı, sahada vereceğine inanıyorum!
Mustafa Tatlı...

Editör: TE Bilişim