Duman yarından (5 Ağustos) itibaren stadyumdaki çalışmaların www.manisa.gsb.gov.tr adresinden de canlı olarak takip edilebileceğini söyledi.Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman 19 Mayıs Stadyumunda devam eden çim ve alt yapı çalışmalarını yerinde inceledi. Duman yarından (5 Ağustos) itibaren stadyumdaki çalışmaların www.manisa.gsb.gov.tr adresinden de canlı olarak takip edilebileceğini söyledi.

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tesisler sorumlu Şube Müdürü Hüseyin Sökmen, Agora İnş. Firma yetkilisi Mehmet Araç ve İnşaat Mühendisi Şevki Raşin, Ziraat Müh. Işıl Atalay çalışmalarına devam edilen 19 Mayıs Stadyumunda incelemelerde bulundu.

İncelemeler sırasında çalışmalarla ilgili bir açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, “Saha çalışmalarında sona gelindi. Çimlerin de serilmesiyle birlikte stadyumun gerçek anlamda ortaya çıkacak. Yeni sezona yetiştirebilmek için gece gündüz çalışıyoruz. Çalışmaların 20 iş gününde bitirilmesi planlanıyor ve çalışmaların 13 Ağustos tarihinde tamamlanmasını bekliyoruz. 13 Ağustos’ta bize teslim edilecek sahamızda son aşamalara gelinmiştir. Öncelikle zeminimizin hafriyatı çıkartıldı, yeni drenaj kanallarını yapıldı, zemine gerekli çakıl serildi. Son teknoloji sulama sistemi döşendi. Saha sulamak için su temin eden kuyularımızın bakımı yapılarak pompa güçlendirmesi yapıldı. Kumun ilk katının serimi aşamasına gelindi. Burada kullanılacak çim 4 mevsim 3 karışık çimden oluşuyor, Profesyonel futbol sahlarındaki büyük rulalar şeklinde Avrupa standartlarına ve FİFA kurallarına uygun, buranın iklim şartlarına uyum sağlayan kum zemine ekili çim döşenecek. Allah nasip ederse Manisa’mıza Avrupa ve FİFA kurallarına uygun bir sah kazandıracağız. Umarım ve dilerim ki burada oynayacak olan takımlarımız şampiyonluklar kazanırlar, Türkiye’mizi iyi yerlerde temsil ederler. Burada oynayacak olan tüm takımlarımıza yeni sezonda ve yeni bir sahada başarılar dilerim” dedi. Duman ayrıca çalışmaların devam ettiği 19 Mayıs Stadının yarından (5 Ağustos) itibaren www.manisa.gsb. gov.tr adresinden internet ortamından takip edilebileceğini sözlerine ekledi.

Firma yetkilisi Mehmet Araç ise, “Bizler 2 ayda bitmesi gereken işi firma olarak imkânsızı başararak 20 iş günün teslim etmeyi planlıyoruz. Öncelikle İl Müdürümüz başta olmak üzere Savaş Beye işin yürümesi aşamasında bizlere verdikleri desteklerden dolayı kendilerine ve personeline teşekkür ederim” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim