Manisaspor, İçişleri Bakanlığı’nın stadyumlar için yaptığı ‘deprem ölçüm testi’ yönetmeliğinin sıkıntısını nihayet aşıyor. Manisaspor’un kiraladığı Manisa 19 Mayıs Stadyumu’nda 200 bin liraya mal olacak test konusunda problemler aşıldı ve daha önce maddi nedenlerle bu testin yapılamayacağını açıklayan Manisaspor Yönetimi, bu konuda geri adım attı ve testi yaptırma kararı aldı.

DAHA DÜŞÜK BİR RAKAMA TEST YAPILACAK

Toplam maliyeti 200 bin lira olduğu test konusunda yönetim, uzun süren önemli bir çalışma yaptı ve bu maliyetin yarı fiyatında test yapmak için prensip anlaşmasına vardı. Bu konuda Vali Abdurrahman Savaş’tan destek istendi. Yönetici Bora Çaylan’ın bizzat yürüttüğü test konusunda Savaş’a rapor sunuldu. Savaş’ın talimatıyla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden numunelerin azaltılması hususunda destek istendi. Görüşmelerin olumlu bir şekilde ilerlediği ve önümüzdeki hafta konunun netliğe kavuşacağı belirtildi.

“TÜRKİYE’DE ENDER KULÜPLERDEN BİRİYİZ”

Konuyla ilgili konuşan Çaylan, deprem testini kulüp bütçesine uygun bir şekilde yapma kararı aldıklarını ve bu testi Türkiye’de yapan ender kulüplerden biri olduklarını belirterek, “Akhisar Belediyespor’un da maçlarını oynadığı stadyumumuz, Türkiye’nin önde gelen stadyumlardan biri. 2006 yılında tüm kriterlere uygun bir şekilde yapılmış bir stat. Testin daha düşük bir rakama yapılması için Sayın Valimizin de desteğini istedik ve bize gereken desteği verdi. Kendisi talebimizi değerlendirip Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne talimat verdi. Numuneler ne kadar az olursa deprem test fiyatı da düşüyor. Bu talebimiz olumlu karşılandı. Stadımızda deprem riski yoktur. Büyük olasılıkla ‘depreme dayanıklı’ raporu verilecek. Birçok Süper Lig kulübünün yapamadığı testi biz yapıyoruz” dedi.  Verilen ek süreyi olumlu değerlendiren Manisaspor, bu deprem testini yaptırmasaydı Manisa 19 Mayıs Stadyumu maçlara kapatılacaktı.

Editör: TE Bilişim