Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı mezuniyet törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya, MCBÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kenan Dost, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, MCBÜ Saruhanlı MYO Müdürü Doç. Dr. M. Sabih Özer, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Göral ve Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Murat Taş ile Yrd. Doç. Dr. Pınar Güzel ve yüksekokul bölüm başkanları, öğretim elemanları, emekli akademisyenler ve mezunların aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Antrenörlük Eğitimi Bölümü Bölüm Birincisi ve Yüksekokul İkincisi Sezgin Çoban mezun öğrenciler adına konuşma yaptı. Tören Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Göralve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya’nın konuşmalarıyla devam etti.
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Göral, 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı sonunda toplam 250 mezun verdiklerini belirterek, şu an Türkiye’de eğitim veren spor yüksekokulları arasında üst sıralarda yer alan okulun temel hedefinin ilk sıraya yükselmek olduğunu dile getirdi. Öğretim elemanı kalitesinin arttığı, nitelikli öğrencilerin yetiştirildiği, yurt içi ve yurt dışı hareketliliğinin hızla arttığı yüksekokuldan mezun olan öğrenciler ve öğrenci velilerinin haklı bir gurur yaşadığını belirten Göral, “Bugün mezuniyet mutluluğunu yaşıyorsunuz, ama unutmayın ki büyük mutluluklar zor ve yorucu başlangıçları sever. Geçmişinizde bu okulda sizi üzen ve hiç geçmez sandığınız acıları, bugün eskisi gibi hissedebiliyor musunuz? Unutulmaz anılarınızı ne kadar hatırlıyorsunuz? Bitmez dedikleriniz nasıl da bitti. Dün öf derken bugün oh diyorsunuz. O halde bundan sonra da sabredin, elbette kolay değil ama gün gelir kapanır yaralar, zamanla kaybolur sıkıntılar, dertler, kederler. Unutma; geçmişe bakarak yaşarken geçmiş geçmez, ama gelecek geçmiş olur” dedi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya ise, tüm mezunları tebrik ederek, hayatlarının bundan sonraki döneminde başarılar diledi ve Türkiye’de kalitesini ispatlamış olan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’ndan mezun olmanın önemini vurguladı.
Mezuniyet töreni, protokol konuşmalarının ardından, üniversiteler arası yarışmalarda şampiyon olan dans ve trambolin takımlarının gösterileri ile devam etti.
Tören yüksekokul birincisi Sedef Savran, ikinci Sezgin Çoban ve üçüncü Barış Köksal’a ödüllerinin takdim edilmesi, Sedef Savran’ın konuşması, tüm mezunlara mezuniyet belgelerinin verilmesi, meslek andının yüksekokul üçüncüsü Barış Köksal tarafından tüm mezunlara okutturulması, 2015 MCBÜ Ses Yarışması birincisi M. Fatih Şen ve ekibinin müzik dinletisi ve kep atma ile sona erdi.
 
 
 
 

 
Editör: TE Bilişim