Manisa Amatör TV'de yoğun ilgiyle izlenen Amatörün Nabzı programının bu haftaki konukları Yunusemre Belediyespor Başkanı Arif Alkan ile Yunusemre Belediyespor Teknik Direktörü Serol Emlek'ti. Mahmut Aslan'ın sunumu, Mustafa Tatlı'nın yorumlarıyla yer aldığı programda, Mavi-Beyazlı kulübün dünü, bugünü ve yarını masaya yatırıldı.

"TESİSLERİMİZ HER TAKIMA AÇIK"

Göreve geldikleri süre zarfında tesis atılımları yaptıklarının altını çizen Başkan Arif Alkan, Karaali ve Evrenos'ta olmak üzere Manisa'ya iki saha kazandırdıklarını kaydederek, "Karaali'de iki çim sahamız var, birinde antrenman yapıyoruz, birinde maç yapıyoruz. Evrenos tesislerimizde tamamen altyapı takımlarımız var. Her yaş kategorisinde altyapı takımımız var. Tesislerimiz her takıma açık. Tesislerimizi Manisa Büyükşehir Belediyespor da kullandı, Manisaspor da kullandı. Spor siyaset değildir. Bunlar tamamen kamunun malları. Kamu malının kıskançlığına gerek yok. Bu tesisler şahısların değildir. Bizler gelip geçiciyiz" dedi.

"BELEDİYE BAŞKANIMIZ MEHMET ÇERÇİ SPORA BÜYÜK ÖNEM VERİYOR"

16 branşta 2 binin üzerinde sporcu havuzuna ulaştıklarını ifade eden Alkan, "4 otobüsümüz amatör branşlara hizmet ediyor. Spor çok güzel bir araçtır. Sadece futbolla değil amatör branşlarla da ilçemizin tanınırlığını arttırmayı hedefliyoruz. Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi'ye bu takımı kuracağımız zaman gittiğimde, 'eğer bu kulübü sadece futbol olarak kurarsan kulübü kapatırım' demişti. O günden bu yana ulaşabildiğimiz kadar branşa ve sporcuya ulaşıyoruz. Başkanımızın 'gelecek nesiller için" vizyonuna yakışır işlere imza attık. Belki istediklerimizin yüzde 100'ünü vermiyor olabilir ama yüzde 99'unu veriyor. İmkanlar doğrultusunda şartlar oluştuğu takdirde bugüne kadar bu kulübün her isteğine yardımcı olmaya çalıştı. Ben kendisinin 4.5 yıllık süre zarfında gücünün yettiği sürece yapabildiği her şeyi yaptığına inanıyorum. Bu vesileyle kendisine teşekkür ediyorum. Allah ondan razı olsun" diye konuştu.

"AMATÖR KULÜPLERİMİZE NAKDİ YARDIM DA YAPACAĞIZ"

Alkan şöyle devam etti: "Sadece kendi kulübümüz değil kendi ilçemizdeki kulüplerimize de destek veriyoruz. Bu sezon için malzeme yardımı yapmıştık. Nakdi yardımı da ocak ayında yapacağız. Kendi bölgemizdeki amatör takımlarımızın deplasmanlara ulaşımlarını sağlıyoruz. 3 yıldan beri Yağlı güreş kültürünü yaşattığımız için de gururluyuz."

"BAL LİGİ'NE DÖNECEĞİZ"

Sezon sonunda mutlu sona ulaşacaklarına inandıklarını da sözlerine ekleyen Alkan, "Teknik heyete ve futbolculara güvenimiz tam. Devre arasında fazla transfer yapmayacağız. 1-2 nokta atışı yapmak istiyoruz" dedi.

EMLEK: "ÇOK GÜZEL BİR ORTAMDA ÇALIŞIYORUZ"

Yunusemre Belediyespor Teknik Direktörü Serol Emlek de, "Öncelikli hedefimiz grupta ilk ikiye girmek. Play offa daha farklı hazırlanacağız. Hem kafa olarak hem de fizik olarak Play-Off'ta hazır olmalıyız. Çok güzel bir ortamda çalışıyoruz. Bir aile gibiyiz. Her maçı kazanmak istiyoruz. Bu sene şampiyon olacağız" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim