Hatun Sarıkaya, “Geçmişte spora hizmet eden gençlik spor il müdürleri içerisinde adımın anılmasını istiyorum. Görev süresinde geldi-oturdu-geçti asla dedirtmeyeceğim. Manisa tarihine adımı yazdıracağım. Bunu yapacağım. Yeter ki o yetki verilsin” dedi.

 

ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik’in Ankara’ya atanmasının ardından boşalan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koltuğuna kimin getirileceği merak konusu oldu. Özmekik döneminde vekaleten müdürlük yapan İl Müdür Vekili Hatun Sarıkaya, bu göreve talip olduğunu açıkladı.

EĞER LAYIK GÖRÜLÜRSEM…”

7-8 aydır il müdürü varken vekaleten görev yaptığını ve bu görevin bakanlık tarafından kendisine verildiğinin altını çizen İl Müdür Vekili Hatun Sarıkaya, “Bu göreve talibim. Bu görevi gerçekten layıkıyla yapabileceğime inanıyorum. İdareciliğim var, Manisa’da yeni olabilirim ama görev yaptığım yerlerde işimi layıkıyla yaptım. Manisa sporunun hizmete ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Ortaya koyacağımız projelerle, gençlik spora yeni enerji ve sinerji kazandırarak Manisa’da spora çok iyi hizmet verebileceğime inanıyorum. Eğer layık görülürsem bu göreve talibim. İdarecilikte belli bir birikimim var. Mesleki tatmin ve doyum benim için çok önemli. Bunu gençlik sporda göstermek ve hayata geçirmek istiyorum” dedi.

HALKI SPORA YÖNLENDİRECEĞİZ”

Görev yaptığı süre içerisinde Manisa’da sporun ihmal edildiğini kaydeden Sarıkaya, şöyle devam etti: “Yatırımlarla ilgili çok eksiklerimiz var. Ekip arkadaşlarımızla birlikte haftalardır Manisa’nın spordaki portresini çıkarıyoruz. Bu bir ekip işi elbette. Çok değerli mesai arkadaşlarım var. Bir araya gelerek sadece spora hizmet etmek adına birçok proje hazırlığı içerisindeyiz. Allah nasip ederse bunların hepsini Manisa halkı çok kısa sürede duyacak. Tesislerimizin onarım anlamında çok eksiği var. Bunla ilgili bakanlığımızla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Kurumlararası diyaloğumuz yok. Tesislerimiz Manisa halkı tarafından yeterince bilinmiyor. Bakanlıkla ilgili ilişkiler kurulamamış. Spor Genel Müdürlüğü’ne birkaç projemizi götürdük. Bununla ilgili şaşkınlıkla karşılaştık. Böyle sorunlar var mıydı? Niye bugüne kadar haber verilmedi? gibi geri dönüşler aldık. Onların da Manisa’ya bakış açıları çok güzel. Biz bu olumlu havayı Manisa’ya hizmet adına dönüştürmeye çalışıyoruz. Doğru işler yapıyoruz. Allah nasip ederse hepsini hayata geçireceğiz.”

SPORUN İÇİNDEN GELMEMEM EKSİKLİK DEĞİL”

Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’ın, “sporun içinden gelen sporu bilen bir müdür olacak” açıklamasını hatırlattığımız Sarıkaya, “Sayın vekilimin düşüncelerine saygım sonsuz. Ben sporun içinden gelen bir insan değilim. Ama iyi bir idareciyim, iyi bir yöneticiyim. Kendime güvenim var. Eğer layık görülürsem sporun içinden gelme eksikliğimi de çok kısa sürede tamamlayacağıma inanıyorum. Bu benim için engel değil. 10 aydır zaten gençlik sporun tüm sorumluluğu benim üzerimde. Dolayısıyla sporu sporcuyu ve hizmeti çok iyi kavradım. Bu bir eksik olarak görülüyorsa bunu tamamladığıma inanıyorum. Bölge milletvekillerimizden ulaşabildiğim vekillere kadar bu talebimi dile getirdim” şeklinde konuştu.

SPOR TARİHİNE ADIMI YAZDIRACAĞIM”

Hatun Sarıkaya, Manisa spor tarihine adını yazdıracağını da ifade ederek, “İçişleri bakanlığından gençlik spor bakanlığına geçtim. Ben işimi iyi yaptım ama geri dönüşümünü alamadım. Gençlik spor çok değişik bir teşkilat. Yaptığınız bir işteki memnuniyetin geri dönüşümünü anında alabiliyorsunuz. Bu da beni çok keyiflendiriyor. Dolayısıyla insanlara spor yaptırarak mutlu etmek istiyorum. Bu nedenle ben spora adımı yazdırmak istiyorum. Görev süresinde ise geldi-oturdu-geçti asla dedirtmeyeceğim. Geçmişte spora hizmet eden gençlik spor il müdürleri içerisinde adımın anılmasını istiyorum. Manisa tarihine adımı yazdıracağım. Bunu yapacağım. Yeter ki o yetki verilsin.” diye konuştu. 

 

Editör: TE Bilişim