Horozköyspor kaptanlarından olay sözler

Kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmediğini açıklayan kaptanlar, “Sözünde durup fedakarlık yapıyorsan adamsındır. Söz veriyorsan tutacaksın, tutmuyorsan ne adamlığın kalır ne de itibarın” dedi

Horozköyspor’da kaptanlar Rıdvan Budak (birinci kaptan) ile Kadir Erden (ikinci kaptan) olay yaratacak açıklamalar yaptı. Mor-Menekşeler’in son yıllardaki başarısında büyük pay sahibi olan ikili, takıma verilen sözleri tutmayan yöneticilere çok sert çıktı.

HOROZKÖYSPOR ÜZERİNDEN SİYASET YAPIYORLAR”

Kaptanlar Rıdvan Budak ve Kadir Erden, Horozköyspor üzerinden siyaset yapıldığını öne sürerek, “Horozköyspor üzerinden siyaset yapıpta iş elini cebine atmaya gelince sürekli oyalayan aslında sözünde durmaya yüreği olmayan çok sevgili büyüklerimiz var. Biz 2. Amatör Lig’den başlayıp şampiyonluklar yaşayıp bu takımı buraya getirirken cepleri küçük ama yüreği büyük! Büyüklerimizle bu başarıları elde ettik. Bu seviyede başarılı olmak istiyorsak maddi gücümüzün olması bir gerçek. Bu maddi gücü sağolsun iki yıldır başkanımız Osman Yıldırım üstleniyor. Bu paraları yalnızca cepten vermek çok zor bir durumdur. Başkanımız ile yaptığımız istişare görüşmelerinde destek olmadan bu işi tam anlamıyla yapamayacağını söylüyor. Kendisine kızamıyoruz. Onun bu takım için yaptıklarını kimse görmezden gelemez. Ona söz veripte tutmayan yol arkadaşları vardı. Aslında bunlar yol arkadaşlığı değil fırsat arkadaşlığıydı aslında. Bu takımda kazandığı günlük 50 TL’nin 30 TL’sini bu takıma harcayan, ailesini, evini bırakıp zamanını bize harcayan gerçek yürekli Horozköylü yöneticiler vardı. Horozköylüler her zaman takımlarına sahip çıktılar. Bizde onlara futbol heyecanı yaşattık. Çok iyi bir arkadaşlık ortamımız ve iyi bir kadromuz vardı. Sahiplenme, vefa ve sevgi bunlar çok büyüktü” dedi.

BİZ ZENGİNLİĞE DEĞİL ADAMLIĞA BAKARIZ”

Kulüp Başkanı Osman Yıldırım’ın verdiği sözleri tuttuğunu ancak birçok yöneticinin kendilerine verdiği sözü tutmadığını kaydeden kaptanlar, sözlerini şöyle tamamladı: “Biri zenginmiş, bir yerlerde başkanmış, diğeri bilmem hangi firma adında müteahhitmiş, birisi müteahhit, şimdi ise meclis üyesi. Diğeri ayakkabıcı ihracatçı zengin falan… Vallahi onun ne başkanlığına ne de zenginliğine bakarız. Biz verdiği sözü tutuyor mu tutmuyor mu ona bakarız. Sözünde durup fedakarlık yapıyorsan adamsındır. Osman Yıldırım futbolcusuna ne söz verdiyse tuttu. Kaptanlar olarak diyoruz ki kimsenin bu takımda alacağı yoktur. Söz veriyorsan tutacaksın, tutmuyorsan ne adamlığın kalır ne de itibarın. Bir yönetici var adam müteahhit. Zengin. Bir maçtan sonra soyunma odasına giriyor ‘Ben yöneticiyim, 750 TL prime ekliyorum. Eşofman takımı yaptırın, faturasını getirin’ Bizlerde eşofmanı yaptırdık.’ Yaklaşık 3 bin liralık faturanın altında ezilerek verdiği sözü tutmadı. Bu parayı başkanımız ödedi. Şimdi soruyoruz, istediğin kadar zengin ol, sen bizim gözümüzde bir hiçsin. Bu adam 10 bin TL’de yöneticilik vasfıyla kulübe destek sözünü de tutmuş mudur? Bir başkası her yerde Horozköylüyüm diye haykırıyor. Her yerde bunun üzerinden siyaset yapıyor. Bu adamda bir yerde başkan ve itibarı var. O da sözünü tutmadı. Büyük müteahhit olan, geçmişte Horozköyspor’un şaşalı döneminde top koşturan bir kişi de yönetime girmesine rağmen verdiği sözü tutmadı. Sezona başlarken başkanın bu yönetimi kurduğuna sevinmiştik. Ama kadronun sadece ismi var, başka da bir şey yok. Horozköy halkının çok sevdiği futbol takımı kapanacak mı? Kaç senedir verdiğimiz bu mücadele boşa mı gidecek? Bizde bırakalım boşver gitsin mi diyelim? Kesinlikle hayır. Başkanımızda bizi bırakmayacak. En önemlisi Horozköy halkı takımına yine sahip çıkacak. Biz bu lige renk katıyoruz. Bu mücadeleye devam edeceğiz. Utanması gerekenler biz değil söz verip tutamayanlardır.”

Editör: TE Bilişim