Önceki yerel seçimlerde MHP'nin Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Cem Çöllü geçtiğimiz günlerde yayımlanan KHK ile memuriyetten ihraç edilmişti. Çöllü'nün ihraç edilmesinin ardından Türk Yerel Hizmet Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa Ali Algın ve bazı üyeler Çöllü'ye sahip çıktıklarını ifade ederek; "Cem Çöllü ülkücüdür. Ülkücüden FETÖ'cü olmaz." açıklamalarında bulunmuşlardı. Konu hakkında açıklama yapan MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk; Çöllü için yapılan açıklamaları 'ŞOV' olarak değerlendirdi. ' Şehit İl Başkanımızın oğlu emanetimizdir' diyen Öztürk; "Gerekli çalışmaları yaptık. Sonucu bekliyoruz. Konunun ne olduğunu tam olarak anlamadan açıklama yapmak şov yapmaktır" dedi.

"GÖRÜŞMELERİ YAPTIK SONUCU BEKLİYORUZ"
Çöllü'nün durumuyla ilgili Hükümet bazında görüşmeler yaptıklarını anlatan MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk; "Biz konuyla ilgili basın açıklamasından ziyade olması gerekeni yapıyoruz. Şov yapmıyoruz. Gerek Bakanlıkla gerek Valilikle her türlü görüşmelerimizi gerçekleştiriyoruz. Hükümet bazında Ankara bazındaki görüşmelerimizi yaptık konuyla ilgili harekete geçtik şuanda sonucu bekliyoruz ve takipçisiyiz" dedi.
 
"YAPILAN AÇIKLAMALARIN AMACI ŞOV"
 Çöllü'nün FETÖ ile ilişkili olmadığını düşündüğünü söyleyen Öztürk, detaylı araştırma yapmadan yapılan bu açıklamaların da şov olduğunu söyledi. MHP İl Başkanı Öztürk "Biz konunun ne olduğuna ilişkin görüşmeler yaptık. Bu süreç sıkıntılı bir süreç neyin ne olduğunun belli olmadığı bir süreç. Buradaki nasıl bir süreç yaşanmış neden memuriyetten ihraç edilmiş öncelikle bunu anlamamız lazım. Gerçek anlamda FETÖ ile alakalı bir durum olduğunu hissedersek kendi öz kardeşimiz olsa arkasında durmayız. Ama benim şahsi fikrim Cem Çöllü'nün hiçbir şekilde FETÖ'cü olduğunu düşünmüyorum. Ama tam detaylı olarak bilgi almadan da konuşmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Çöllü için yapılanların da şov amaçlı olduğunu düşünüyorum. Şuan için savunma odaklı değil gerçekleri öğrenme odaklı çalışmalar yapıyoruz. Sonuna kadar konunun takipçisiyiz. Cem Çöllü bizim için vatana can vermiş Eski şehit İl Başkanımızın oğlu bir emanettir. Takip etmek boynumuzun borcu. Ama bu takip etme sürecindeyken de herhangi bilmediğimiz bir durumun ortaya çıkma konusu söz konusu olur mu diye öncelikle ne olduğunu tam anlamıyla öğrenmemiz lazım" diye konuştu . Büşra GÜRBÜZ
 

 
Editör: TE Bilişim