Manisa Süper Amatör Lig’de fırtına gibi eserek müthiş bir sezona imza atan ve şampiyonluğa ulaşarak Bölgesel Amatör Lig’e yükselme başarısını gösteren Soma Sotesspor’un yeni sezonda lige katılmaması gündemde. Bu sezon BAL Ligi arenasında daha iyi bir bütçe oluşturmak zorunda olan Mavi-Beyazlılar’da yönetim, maddi problemleri çözemezse lige katılmama kararı alacak.

BÜYÜKŞEHİR VE SOMASPOR İLE YARIŞMAK…

Soma Sotesspor Yönetimi, Manisa Büyükşehir Belediyespor ve Somaspor’un bulunduğu ligde kalmalarının bu bütçeyle imkansız olduğuna inanıyor… Kulübün lige katılıp katılmayacağı ise 21 Haziran’da yapılacak Somaspor kongresinden sonra netlik kazanacak. Soma halkı ise şartlar ne olursa olsun Sotesspor’un lige katılmasını istiyor.

İPEK: “BAL LİGİ ATMOSFERİNİ KOKLAMAK İSTİYORUZ”

Soma Sotesspor Teknik Sorumlusu Yusuf İpek, kulübün içinde bulunduğu belirsizliğin kendilerini çok üzdüğünü söyledi. Rakiplerin yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını büyük oranda bitirdiğinin altını çizen İpek, güçlü rakiplerin bulunduğu bir ligde başarılı olmalarının çok zor olduğunu ancak şartlar ne olursa olsun BAL Ligi havasını koklamak istediklerini söyledi. “Sonuncu bile olsak bu ligin tecrübesini yaşamak istiyoruz” diyen İpek, “Gençlerle oynayıp Soma ve Manisa futboluna önemli değerleri kazandırabiliriz. Sotesspor’un adını BAL’da duyurmak istiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim