Bölgesel Amatör Lig’de Play-Out maçı oynamaya hak kazanan Soma Sotesspor’da iki genç yeteneğin performansı, büyük beğeni topladı. 20 yaşındaki Memduh Doğan ile 19 yaşındaki Şerif Şengül takımın vazgeçilmez isimleri olurken, şimdiden birçok kulübün kıskacına girdi

ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Bölgesel Amatör Lig’de yaşadığı büyük maddi sıkıntılara rağmen özellikle ilk yarıdaki başarılı grafiğiyle dikkat çeken Soma Sotesspor, devrede birçok oyuncusunun takımdan ayrılmasının ardından düşüşe geçmişti. Manisa Büyükşehir Belediyespor’un şampiyon olmasıyla ligde kalma adına Play-Out oynamaya hak kazanan Mavi-Beyazlılar’da Memduh Doğan ile Şerif Şengül, şimdiden birçok takımın transfer listesine girdi.

MEMDUH EN GOLCÜ ÜÇÜNCÜ İSİM

Soma Sotesspor’un altyapısında yetişen Memduh, Kurucaşilespor, Manisa Sanayispor takımlarında oynadıktan sonra geçen sezon Kırkağaç’ta şampiyonluk yaşadı. Sotes’in BAL’a yükselmesinin ardından tekrar bu takıma gelen genç oyuncu, sezon başında yaşadığı şansız sakatlığa rağmen iyi bir sezon geçirdi. Sol kanatta oynayan Memduh, 20 maçta 3 gol attı. Genel olarak sol bekte görev almasına rağmen takımının en golcü üçüncü ismi oldu. Her iki ayağını da etkili kullanıp hızlı oyun tarzıyla rakip kaleye yakın bölgelerde çok etkili oldu ve attığı kritik gollerle takımına büyük katkı sağladı.

ŞERİF EN İSTİKRARLILARDAN

Sezon boyu sağ bekte görev alan Şerif ise çabuk, atletik ve hızlı bir oyun tarzına sahip. Pas yüzdesi yüksek olan ve bol bol hücuma çıkışlarıyla rakip defansa zor anlar yaşatan Şerif, ilk BAL Ligi deneyiminde parlamayı başardı. Soma Sotesspor’da futbola başlarken, Altınordu, Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor altyapısında forma giydi. Sezon başında geldiği Sotes’te 24 maçta oynadı ve ilk 11’in vazgeçilmez isimlerinden biri oldu. Şerif’in U21 Ligi’nde 54 maçta 2 golü bulunuyor.

ÇOK YAKIN ARKADAŞLAR

Ayrılmaz ikili haline gelen genç yetenekler, Play-Out’taki rakibi bekliyor. BAL Ligi’nin maliyeti en düşük takımı olduklarını belirten transferin gözde isimleri, devre arasında güç kaybetmelerinin ikinci yarıdaki performansa etki yaptığını belirtirken, “Mali problem nedeniyle ayrılan arkadaşlarımız oldu, bu olmasaydı ligi ilk 5’te bitirebilirdik” yorumunu yaptılar. İki oyuncunun gelecekti hedefi ise profesyonel bir takımda forma giyebilmek.

Editör: TE Bilişim