Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, kapalı tribün ile kale arkasına tribün yapılacağını kaydederek, “Stadın kapasitesini 5 bine çıkaracağız. Kapalı tribüne ek tribün yapılacak. Ayrıca kale arkasına, üstü kapalı olmak üzere bin kişilik bir tribün yapılacak. Soyunma odasından protokol tribüne kadar yenilenme olacak” diye konuştu. Duman ayrıca spor salonunun da yenileceğini açıkladı

ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Somaspor ve Soma Sotesspor’un maçlarını oynadığı Soma Atatürk Stadyumu’nun kapasitesi bin 600’den 5 bin kapasiteye çıkarılacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, kapalı tribünün yanına ek tribün yapılacağını, soyunma odalarının komple yenileceğini ve kale arkası tribününe de bin kişilik tribün yapılacağını müjdeledi.

“700 BİN TL’LİK DESTEK OLACAK”

Kapalı tribünün bin iken iki bin 500’e çıkarılacağını, otoparka bakan kale arkası tribününe ise bin kişilik tribün yapılacağını ifade eden Duman, “Soma’da futbol çok seviliyor. İki takımını BAL Ligi’nde barındıran Soma için mevcut tribünler oldukça yetersizdi. Sadece tribün kapasitesi değil soyunma odaları, duşlar, protokol tribünü yenilenecek. Stadyum için 700 bin TL’yi bulan bir destek olacak. Kurban Bayramı’nın ardından çalışmalar başlayacak. Kasım ayı sonunda yeni tribünlerde maç izlenebilecek” dedi.

“SPOR SALONU’NU DA YENİLİYORUZ”

Soma’da bulunan Vali Muzaffer Ecemiş Spor Salonu’nun da yenileceğini açıklayan Dr. Duman, “Bu salonumuza da komple tadilat yapılacak. Salon zemini, çatısı, dış cephesi, ısıtma sistemleri baştan aşağıya yenilenecek. Bu tesisimiz de farklı bir görünüme kavuşacak. Bu yatırımın maliyeti ise 780 bin TL. Tıpkı stat yenilenmesinde olduğu gibi bu çalışmaların da kasım ayı sonunda bitirilmesi bekleniyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim