Bu sezon oluşturduğu güçlü kadrosuyla şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olarak gösterilen Somaspor, açılış maçında konuk ettiği Soma Sotesspor’u 2-0 mağlup etti. Somaspor’un cezası nedeniyle Bergama Stadı’nda oynanan maçta Siyah-Beyazlı ekibi üç puana Ersin Aksaç (penaltı) ve Fevzican taşıdı.

İLK YARI KİLİDİ AÇAMADILAR

Somaspor, rakibi karşısında beklentilerin çok altında başladı ve ilk yarıda gol bulamadı. Konuk Sotesspor, rakibinin tüm pas kanallarını tıkarken, yakaladığı birkaç gol fırsatından da yararlanamadı. Taraflar, devreye golsüz eşitlikle girdi.

PENALTI, KİLİDİ AÇTI

İkinci yarıda daha baskılı gözüken Somaspor, 89.dakikada aradığı golü buldu. Tunç, Sotesspor ceza sahası içerisinde profosyonelce hareket edip, Ercan’ı penaltıya zorladı ve karşılaşmanın hakemi Sait Tuzcu tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen senenin gol kralı Ersin Aksaç, meşin yuvarlağı ve kaleci Çağlar’ı ayrı ayrı köşelere gönderdi:1-0. Ersin Aksaç, attığı penaltı golü ile de Somaspor adına ilk resmi golünü kaydetmiş oldu. 90-2’de Fevzican, Sotesspor kalecisi Çağlar’ın kısa düşen topunu boş kaleye yuvarladı: 2-0. Somaspor, zorlanmasına rağmen elde ettiği bu galibiyetle sezona önemli bir 3 puanla başlamış oldu.

Editör: TE Bilişim