Necat Gürpınar’ı takımın başına getiren yönetimin kadroda banko oynayacak kapasitede olan Somalı oyunculara yer vermemesi yoğun tepkilere neden oldu. Halk, maden faciasının ardından binbir vaatle yönetimi devralan Başkan Vardar’a şunu soruyor: “Amaç Soma’nın yaşadığı acıları dindirmekse neden Soma’nın evlatlarına kadroda yer verilmiyor?”

 

MUSTAFA TATLI, BAYRAMDA SOMA’NIN NABZINI TUTTU!..

301 maden şehidinin acısı bugünkü gibi taze, bugünkü gibi sıcak… İlk günkü gibi içimiz yanıyor… 13 Mayıs tarihinde dünyanın gündemine oturan bu acı olay sonrası Türkiye, her zamankinden daha fazla kenetlenmiş ve çeşitli yardımlarla ve organizasyonlarla acıyı paylaşmıştı. Özelikle spor camiasının bu konuda tek yürek olması takdire şayandı. Türkiye Futbol Federasyonu ile ülkenin önde gelen spor kulüpleri, Soma’yı yüreğinde hissetmiş milyonluk yardımlar yapmıştı. Beşiktaş eski yöneticisi Sinan Vardar da bu destek kampanyasına katılmış, projeler hazırlayıp kentin ileri gelenleriyle bir araya gelirken, Soma’ya sportif ve sosyal yönden katkı sağlamak istediğinin altını çizip Somaspor’a başkan adaylığını açıklamıştı. Nitekim Vardar’ın altını çizdiği husus özellikle ve özellikle şuydu: “Her şey Soma için!..” Bu amaç doğrultusunda borçsuz bir kulüp devraldığını açıklayan Vardar, sosyal sorumluluk projesi kapsamında yönetim listesine Rıdvan Dilmen, Rıza Çalımbay, İbrahim Üzülmez, Tümer Metin gibi ünlü isimleri dahil etmişti…

KULÜBE YARDIM YAĞIYOR AMA…

“Her şey Soma!” için sloganı doğrultusundan Teknik Direktör Necat Gürpınar ile anlaşan Somaspor’a başta TFF ve AK Parti Milletvekilleri olmak üzere birçok firma ve işadamından maddi-manevi destek geldiği, üstelik maçların ahaber’den canlı yayınlanacağı kaydedildi. Maddi yönden her zamankinden daha da güçlü bir hale bürünen Siyah-Beyazlılar, geçen sezon final oynamış kadrosundan sadece Levent Aktuğ’la yola devam etti. Taraftarların sevgilisi haline gelen Gökay Yiğit, Mert Tuğ, ve Ömercan Aslan gibi önemli isimlerle yollarını ayırdı. Kadrosuna Ersin Aksaç (Kütahyaspor), Ümit Koyun (Kütahyaspor), Fevzi Can Bozkuş (Beşiktaş), Ertuğrul Türksever (Beşiktaş), Mertcan Tunca (Beşiktaş), Selim Şahin (Beşiktaş), Serhat Çiçek (Bodrum Bel.), Samet Semiz (Dikilitaş), Hakan Pehlivan (Tekirdağspor), Serkan Boydak (Manisa Bel.), Tunç Yalçın (Yeni Bosna), İlyas Barut (Kozan Bel.), Ahmet Gündoğdu (Dikilitaş) gibi isimleri dahil etti.

SOMALI FUTBOLCULARA KAPILAR KAPALI

A takım kadrosuna prosedür gereği altyapıdan 2 genç oyuncuyu dahil eden Somaspor’un başta Sotesspor olmak üzere Soma ve çevresinde BAL ve Süper Amatör Lig tecrübesi olan isimlere kapısını kapattığı öğrenildi. İşte tam bu noktada kent halkının tepkisi oldukça dikkat çekici. Taraftarlar, hem yapılan transferlerin yetersiz ve tecrübesiz isimlerden oluştuğunu hem de Soma’nın acısının Somalı

oyunculara yer vermeden dindirilemeyeceğini düşünüyor. Taraftarlar, yönetimin bu icraatını sosyal medyada da eleştirirken, oturmuş kadronun bozulmasına anlam veremediklerini, Somalı oyuncuların kadro planlamasında es geçilmesinin “Somaspor projesi”yle örtüşmediğinin altını çiziyor.

SOMA’NIN ÇOCUKLARI HALI SAHADA MI OYNASIN?

Yaptığımız araştırmada bu sezon Somaspor’da oynayabilecek kapasitede isimleri tespit ettik. İsmail Kavruk (Manisaspor A2), Mert Yeşilçayır (Merzifonspor), Memduh Doğan (Kırkağaç Acaridman), Korhan Torbalı, Metin Şengül (Somaspor A Takım’dan gönderildi) Raşit Çakır, Emre Ocak, Mutlu Günaydın, İsmail Şarlayan, Ercan Küçükdemir, Çağlar Bozca, Kaan Karpuz, Kubilay Karpuz, Erdem Ocak, Tunahan Şimşek, Murat Aksoy (Soma Sotes), Ogün Çelikkaya (Somaspor altyapıdan gönderildi) Ve daha niceleri… Şimdi bu oyuncuların hepsi neredeyse boşta. Soma’nın çocuğuna değer verilmesi gerektiğini kaydeden taraftarlar, Sinan Vardar ve ekibine “Somalılar halı sahada oynarken dışarıdan gelenler mi Soma’nın acısını dindirecek? Bir destek varsa bundan Soma’nın çocukları da faydalansın. Çocuklarımız dışlanacaksa acılar üzerinden bir projeden bahsetmenin anlamı olmaz. Bizler o statta Soma’nın evlatlarını da izlemek istiyoruz. Soma’nın evlatları üvey mi?” diye sordu.

Editör: TE Bilişim