Vardar, “İzin verin şu takımı sahaya çıkaralım da bir görün. Biraz sabredin. Somalı olan oyuncuların hepsi denendi. Hoca hepsini gördü. Hocayla ilgili iddiaların hiçbirine inanmıyorum. Gözden kaçmış Somalı oyuncu olabilir. Bunlar değerlendirilir. Biraz sabır, belki seneye 5 tane Somalı olacak bu takımda. Elbette gönül ister ki 11’in hepsi Somalı olsun. Ama alınan oyuncuların hepsine kefilim. Somaspor 4 sene içinde Süper Lig’de olacak” dedi.

Beşiktaş eski yönetici, Türk futbolunun tanınmış siması Somaspor Başkanı Sinan Vardar. “Soma’nın çocukları üvey mi?” haberine ses verdi. Vardar, Soma halkının ‘Somalı oyuncular neden kadroda yok?’ eleştirisine yanıt verirken, “Somalılar müsaade ederlerse biz bir sahaya çıkalım. Takımımızı bir görsünler” dedi.

“GÖZDEN KAÇMIŞ SOMALI OYUNCU OLABİLİR”

Somalılardan sabır beklediğinin altını çizen Vardar, Somalı olan oyuncuların hepsinin denendiğini belirterek, “Hoca hepsini gördü. Hocayla ilgili iddiaların hiçbirine inanmıyorum. Gözden kaçmış Somalı oyuncu olabilir. Bunlar değerlendirilir. Biraz sabır, belki seneye 5 tane Somalı olacak bu takımda. Arzum elbette 11’in hepsi Somalı olsun. Hoca oyuncu seçiminde hata yapmış olabilir ama alınan oyuncuların yüzde 99’u benim kontrolümden geçerek alındı” dedi.

“4 SENEDE SÜPER LİG’E ÇIKACAĞIZ”

Soma’da 120 bin nüfus olduğunu, iyi bir altyapı kurulacağını, daha önce yaptıklarının ortada olduğunu ifade eden Sinan Vardar, “Benim daha önce yaptıklarım ortada. Antalya Kepezspor’u amatörden aldım 1. Lig’e çıkardım. Beylerbeyi’nde şampiyonlar yaşadım. Beşiktaş’ta yaptıklarımız var. Kime açıp sorsanız Sinan Vardar Türkiye’de 1 numara derler. Açın telefonu Fikret Orman’a sorun, İlhan Cavcav’a sorun. Soma’ya gelmişim elimi uzatmışım, beni buraya getiren de çizmeli adamın çizme mi çıkarayım mı sözü olmuştur. Okullara ineceğiz, 300 dönüm araziyi bünyeye almak istiyoruz. Sosyal projelerimiz var. Soma’ya sadece futbol için gelmedim. Sabredin de ilk maçı bir seyredin. Aldığımız tüm oyunculara kefilim. Taraftarlarımız ve Somalılar hiç merak etmesin. Somaspor 4 yıl içerisinde Süper Lig’de oynayacak” diye konuştu.

“KİMSEDEN BİR LİRA PARA ALMADIM”

Başkan Sinan Vardar, bu göreve soyunurken kimseden maddi destek almadığını söyledi. “Kimseden bir lira para almadım, kimseden maddi destek almadım” diyen Vardar, “Ben bu parayı kendi cebimden ve şirketimden veriyorum. Bana futbol dünyasında inanmayan çok az kişi vardır. Ben Soma’nın başarısı için geldim. Soma’nın yolunu bilmem. İlk defa Soma’ya geldim. Benim futbol adına orada yapacaklarım kimsenin aklı almaz. Bu kadar da iddialıyım. Maçlar başlayınca tabi insanlar bunu görecek” şeklinde konuştu.

“SOTESSPOR’UN BAŞKANI TUHAF BİRİ”

Soma Sotesspor Başkanı Şenol Eser’in kendisinden sürekli maddi destek talep ettiğini kaydeden Sinan Vardar, şöyle devam etti: “Sotesspor’un Başkanı, 500 kere araya aracı soktu, kendisini yönetime alayım diye… Bu yönetimi yaparken, İstanbul’dan getirttiğim arkadaşlar hariç, Somalıların vereceği isimlere hiç karışmadım. Faydalı olur dediler. Buna kaymakamımız şahit. Yüzlerce futbolcu çıkarttım. Tabi ki Somalı çocuklara sahip çıkacağız. Sotesspor’a yardım edeceğiz ama bu başkan olan arkadaşımız tuhaf bir arkadaşımız. Maddi destek istiyor. Ama önce bir takımı sahaya çıkaralım. Acele etmeyin. Neler yapacağımızı bütün Türk futbolu görecek.”

YOLLARI AYIRDIKLARIMIZ ‘BİZ GELMEYİZ’ DEDİLER

Gökay Yiğit, Ömercan, Mert gibi isimlerin Soma’nın çocuğu olmadığını belirten Vardar, mevcut kadrodaki isimlerle görüştüklerini ancak olumsuz yanıt aldıklarını ifade etti. Vardar, “Gökay’ı Bodrum’a çağırdım konuştum, büyük rakamlar teklif ettim, Ömercan’la da konuştum, bu isimler, anormal astronomik rakamlar isteyip, ‘biz gelmeyiz, Afyonspor’la anlaştık’ dediler. Sonradan tekrar döndüler, taraftarları devreye soktular. Peki Levent Aktuğ neden döndü? Önce ayrılmak istedi, bir başka kulübe gitti, sonra pişman olup döndü, imza atmak istiyorum” dedi. Mevcut kadrodaki oyuncular önce Somaspor’a imzalarını atması gerekirdi. Dedikodu çıkartmasınlar. Bizimde bir çizgimiz var, herkese eşit davranmalıyız. Geçen sezon ki takım başarılı olsa BAL Ligi’nde şampiyon olurdu. BAL’da şampiyon olmak bile başarı değildir” dedi.

“İLYAS İSMİNİ YAZIN BİR KENARA”

Kurdukları takımın üretken bir takım olduğunu söyleyen Vardar, “İleriye dönük başarıya aç futbolcuları kadromuza kattık. Bu sene 20 futbolcu aldık diye seneye de 20 alacağız diye bir şey yok. Beşiktaş’tan gelen oyuncular, beni öğrencilerim. Bu oyuncuları ben yıllar evvel Beşiktaş altyapısına aldım. Kozan Belediye’den İlyas diye bir oyuncu aldık, şuanda Fatih Terim izlesin, A Milli Takım’a alır. Bir anda altyapı kurmak kısa vadede mümkün değil. Gruplar belli olmadı. Şampiyon olan takımın 3. Lig’e çıkması için uğraşıyoruz. Taraftar taraftarlığını yapsın, küfür etmesin” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim