Soma Zaferspor hem alt yapıda hem de kız futbolunda 2 yıldır önemli işlere imza atıyordu. Yönetim kurulu Başkanı Ve Kulüp Başkanı Hakan Arslancan A Takımı liglerden çektiğini açıkladı. 
GEÇİCİ SÜRE DURDURUYORUZ 
Konu hakkında Kulüp Başkanı Hakan Arslancan şunları belirtti: 
“Yönetim kurulumuzla bir araya gelerek yaptığımız toplantıda, aşağıda belirteceğimiz gerekçelerden dolayı, 2016-2017 sezonunda A Takım faaliyetlerini geçici bir süre durdurma kararı aldık. Bizi bu karara iten başlıca sebebeler ise şöyle: 
Bizden önce kurulmuş olan ve köklü geçmişlere sahip olan Soma kulüplerimizin bu sene yaşadıkları zor durumdan ve kısıtlı olan şehir imkanlarının yeni bir paydaşı olmamak için, 
Kulübümüzün asıl kuruluş amacı olan yetiştiricilik ve altyapı misyonuna dikkatimizi ve performansımızı daha fazla yoğunlaştırabilmek için, 
Bayan futbol takımımızın önümüzdeki sezon 3’ncü ligde mücadele edecek olmasından ve bütçemizin yalnızca birisine yeteceği için “geçici süre A takımımızın faaliyetlerini durduracağız. ”dedi. 
ALT YAPIDA ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ 
Arslancan sözlerine şöyle devam etti: 
“İnancımız ve tespitimiz şudur ki şehrimizde çok yetenekli gençlerimiz vardır ve biz büyüklerin bu gençlere karşı sorumlulukları vardır. İki yıldır yaptığımız çalışmalarda sistemli ve bir projeye sabırla bağlı kalarak, üreterek bir noktaya gelinebileceğini gördük. Bu geçici bir süre durdurma kararıdır, altyapı takımlarımızda yetişen sporcularımız A takımda oynayacak yaşa geldiklerinde tekrar ilgili liglerde yer alacağımızı belirtmek isteriz. Zafer Spor Yönetim Kurulu olarak Soma Spora ve Sotes Spora 2016-2017 sezonunda başarılar diler her türlü destek için yanlarında olduğumuz belirtmek isteriz. ”diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilişim