Haber: Hakan AĞAR
Geçen hafta Eskişehirspor'u 5-1 mağlup ederek tüm spor medyasını şok eden Manisaspor, bu sefer de ligin kendisi gibi şok çıkış yapan bir başka ekibi Giresunspor'la karşılaşıyor. Ligin ilk yarısında deplasmanda karşılaştığı Karadeniz ekibine 3-1 mağlup olan Tarzan, ard arda aldığı 5'er gollü galibiyetlerin ardından sahasında ilk maçın rövanşını alabileceğine emin gözüküyor. Taraftarın maça akın etmesi beklenirken, Giresunspor'un da kolay lokma olmadığı son maçlarda gösterdiği performanstan belli oluyor. 
PUAN KAYBINI UNUTTU
Manisaspor'un evinde ağırlayacağı Giresunspor, artan performansıyla dikkat çekiyor. 2017 yılında oynadığı 4 maçtan da galibiyetle ayrılarak ligin 5. sırasına yerleşen Karadeniz ekibi, Manisaspor'la beraber ligin en büyük çıkışını yakalayan ekip oldu. Lider Yeni Malatya'yla arasındaki  puan farkını 4'e indirerek şampiyonlukta dahi söz sahibi olan Giresun, Manisa deplasmanından alacağı 3 puanla galibiyet serisini 5'e çıkartarak, liderlik koltuğuna yaklaşmak istiyor. İç sahasında oynadığı maçlardaki dominantlığıyla dikkat çeken yeşil beyazlılar, deplasmanlarda oynadığı maçlarda bu performansı gösteremiyor. Oynadığı 9 deplasman maçından 2 galibiyet ve 4 beraberlik elde eden ekip, 3 kez de mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Bu kötü istatistiğe karşın, Giresun deplasmanda son oynadıı Balıkesirspor maçını 1-0 yenmişti. Son olarak evinde ligin orta sıralarındaki Şanlıurfaspor'u 3-1 mağlup eden ekip, son 7 haftada aldığı 6 galibiyetle rakiplerine korku salıyor. Savunma futboluna yatkınlığıyla dikkat çeken ekip, sahasında yaptığı hazırlık pasları ve uzun toplarıyla tehlike yaratıyor. Manisaspor'u evinde ağırladığı maçta da aynı sistemle rakibini 3-1 mağlup eden yeşil beyazlılar, aynı tarifeyi uygulamak istiyor. Dış sahalarda attığı 8 gole karşılık kalesinde 9 gole izin veren ekip, kapalı futbol felsefesini bu maçta da sürdürecek gibi görünüyor. Takımın hücumdaki önemli kozu Volkan Okumak sarı kart cezasından dolayı kadroda bulunmayacak. Giresunspor kadrosunun gol yükünü ise Özgür Can Özcan çekiyor. Galatasaray'da Şampiyonlar Ligi gören, Gaziantepspor, Ç. Rizespor ve Akhisar Belediyespor gibi takımların formasını giyen 27 yaşındaki hücum oyuncusu attığı 9 golle takımına liderlik ediyor. Bunun yanı sıra kadrosunda eski Manisaspor'lu Isaac Promise, Recep Aydın, Dimitriadis gibi oyuncular bulunduran Giresunspor'un teknik direktörlüğünü Yücel İldiz yapıyor. 
TARZAN 5. VİTESTE
Önce Ümraniyespor'u evinde 5-2 mağlup eden ve ardından Eskişehir deplasmanında rakibini 5 gollü galibiyetle liderlikten eden Manisaspor, sezonun en formda zamanını yaşıyor. Yeni transferlerin gelişiyle beraber hareketlenen siyah beyazlılar, bu hafta çok önemli bir eksikle sahada olacak. Geldiği günden bu yana verdiği katkıyla büyük fark yaratan İsmail Odabaşı sarı kart cezasından dolayı Giresunspor karşısında forma giyemeyecek. İsmail'in yerine hafta boyunca Ozan, Perovic ve Mertan'ı deneyen Sait Karafırtınalar, kanatta olan eksik sebebiyle Ozan'a yoğunlaşmış durumda ancak Perovic'in de ilk 11 şansı yüksek duruyor. Son idmanda yaşadığı sakatlık sebebiyle MRI'a giden Dimov'un dizindeki ağrıya göre oynayıp oynamayacağı belli olacak. Dimov bu maçta forma giyemezse, Ümit Yasin'in Erman'ın partneri olması bekleniyor. Hafta içinde hafif hastalıklar yaşayan Gökhan ve Ufuk'un 11'den düşmesi beklenmezken, idmanlarda performansı gittikçe artan Berk'in de kadroya girmesi muhtemel görünüyor. Geçen haftaki kadroda yapacağı değişiklikler merak edilen Karafırtınalar, sürpriz bir 11'le de sahada olabilir. İşte muhtemel kadro: İsmail, Ufuk, Ümit, Erman, Mikic, Umut, Metin, Savaş, Gökhan, Bahattin, Perovic. İç sahada deplasmana göre daha iyi bir performans gösteren siyah beyazlılar evinde oynadığı 10 maçın 3'ünden galip ayrılırken, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet de aldı. Attığı 15 gole karşılık 14 golü kalesinde gören Tarzan, bu alanda ortalama bir görüntü çizdi. Son 2 iç saha maçında toplamda 7 gol atan Tarzan, kalesinde de 4 gol gördü. Bu maçı kazanması halinde 23 puanla 12. sıraya tırmanma durumu olan siyah beyazlılar, mağlubiyet ve altındaki takımların kazanması halinde yeniden ateş hattına da inebilir. Bu kritik haftada evinde oynadığı maçın avantajını yitirmek istemeyen siyah beyazlılar, alacağı galibiyetle serisini 3 haftaya çıkartmak istiyor. Manisaspor- Giresunspor maçı bugün 13.00'da 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak. Maçın hakemliklerini Mustafa Öğretmenoğlu, Kamil Çetin ve Murat Ergin Gözütok yapacak. Maç TRT Spor'dan canlı yayınlanacak.
Editör: TE Bilişim