Geçtiğimiz hafta deplasmanda ligin en zorlu ekiplerinden Bayburt GÖİ'yi 3-1'le geçerek galibiyet serisini 8'e çıkartan ve en yakın rakibiyle puan farkını da 7'ye yükselten Manisa Büyükşehir Belediyespor, şimdi de seride 9. maçın peşinde. Kupa mücadelesinde sezonun daha başlarında evinde 2-0'la boyun eğdiği Bergama Belediyespor karşısına galibiyet hedefiyle çıkan Belediye, taraftarının önünde kazanıp iyi gidişatını devam ettirmek istiyor. 
RAKİP ORTA SIRALARDA
Sezon başı daha takım hazır değilken karşılaştığımız Bergama Belediyespor, sezonun gidişatıyla beraber orta sıralara doğru geriledi. Başarısız sonuçlarla hayal kırıklığı yaşayan ekipte buna karşın teknik direktör İskender Eroğlu koltuğunu tutmayı başardı. Ligin ilk 6 haftasında 4 kez rakiplerine boyun eğen Bergama, son 5 haftadaysa 2 beraberlik, 2 galibiyet ve 1 mağlubiyet elde etti. Son olarak Kozan Belediyespor'u evinde ağırlayan konuğumuz, 1-1'lik eşitlikle sahadan 1 puanla ayrıldı. Ligin geride kalan 11 haftasında 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde eden Bergama Belediyespor, attığı 15 gole karşılık kalesinde 18 gol gördü. Deplasmanda iç sahaya nazaran daha kötü performans veren rakibimiz, toplam 5 dış saha maçının 2'sini kazandı, 3'ündeyse mağlubiyet yaşadı. Bergama Belediyespor'un kadrosunda Turgutluspor'dan hatırladığımız Emre İşçiler, 15-16 sezonunda Manisa BBSK'de forma giyen Hakan Çakır ve Trabzonspor altyapısından çıkan Kaan Çebi bulunuyor. Rakibimizin en golcü isimleri şu ana kadar 4'er golü bulunan Hacı Ömer Doğru ve Ulaş Sarı olarak görünüyor.
BELEDİYE ZAFERE İNANDI
Ligde ilk 3 hafta hariç muhteşem bir performans gösteren ve 8 maç art arda galip gelerek başarılması zor bir işe imza atan Manisa Büyükşehir Belediyespor'da, Bergama Belediyespor karşısında alınacak 3 puana inanılmış durumda. Ligin daha başlarında kupa mesaisinde karşılaştığı rakibine kötü bir oyun sonucu 2-0'la boyun eğen Belediye'de, futbolcular bu maçın rövanşını da almak için hırs yapmak durumda. Takımda Berkin'in sakatlığı sürerken, kaleci Yusuf'un hafif sakatlığının oyuncunun maçta forma giymesini engellemeyeceği öğrenildi. Emir Alagöz ve Mehmet Kuruoğlu'nun sarı kart cezasından dolayı forma giyemeyeceği maçta, 1 maçlık cezası biten Mehmet Yılmaz yeniden kadroya dönecek. Son 2 maçta kalesinde 3 gol gören Belediye'de, Levent Devrim oyuncularına sistem içinde kalmalarını ve panik yapmamaları gerektiğini belirtti. Bu sezon daha evinde mağlup olmayan, tek mağlubiyetini de deplasmanda yaşayan Belediye, evinde yine başarılı bir performans göstermeyi umuyor. İşte Levent Devrim'in sahaya sürmeyi düşündüğü ilk 11 şöyle; Yusuf, Erhan, Alper, Ufukhan, Mehmet, Kürşat, Kaan, Umut, Alper, İsmail, Ali. Manisa Büyükşehir Belediyespor- Bergama Belediyespor mücadelesi yarın 13.30'da Manisa Mümin Özkasap Stadı'nda oynanacak. Maçın hakemliklerini Eren Özyemişçioğlu, Faik Polat ve Harun Öztekin yapacak. Maç Manisa Büyükşehir Belediyesi Web TV'den naklen yayınlanacak. Hakan Agar

Editör: TE Bilişim