Türk futbolu ve Manisaspor bugün gündeme düşen şike iddialarıyla sarsıldı. Şanlıurfaspor Avukatı Oytun Süllü, gündeme bomba gibi düşen ‘TFF 1. Lig’de şike iddiası’ hakkında konuştu. Kulüp avukatı Süllü birçok konuda açıklama yaparken, şike konuşmalarının içine Manisaspor'u da dahil etti. İşte o açıklama;

"İŞİN İÇİNDE MANİSASPORLU OYUNCULARIN OLDUĞU KANISI DA MEVCUT"
“Yargılaması devam bir konu hakkında konuşmak ne kadar sağlıklı bilmiyorum fakat elimizde bir kısım tapeler ve fotoğraflar var. Bunlar; Büyükşehir Gaziantepspor yöneticilerinin bazı takımdaki oyuncuları ayartığına dair görüntü ve ses kayıtları. Federasyonun Şanlurfaspor’a hakkını teslim etmesini bekliyoruz. Tapeler incelenecek, herhangi bir sonuca etki varsa konu netlik kazanacak. Bu işin içerisinde Manisasporlu oyuncuların olduğu kanısı da mevcut. Manisaspor’un bir takım oyuncuları da var. Büyükşehir Gaziantepspor’un teşvik primi verdiğine dair elimizde belgeler var. Savcılık izni ve bize evrağın nasıl ulaşdığı önemli değil, burada önemli olan TFF’nin kuralları. Ligler tescillense bile kararlar değiştirilebilir. 6222 sayılı kanunun yanı sıra burada TFF kuralları önemli. Zaten biz savcılık dışında ilk olarak TFF’ye başvurumuzu yaptık. Bizler ciddi anlamda bu olaydan sonuç çıkacağına inanıyoruz. TFF’nin Şanlıurfaspor’un hakkını tekrar teslim edeceğine inanıyoruz. Kişilerin buluşmasına dair elimizde görüntüler var. Elimizde tapeler ve belgeler var.Bunların bütün hepsini Federasyona sunduk. Adalete güveniyoruz”
YÖNETİM HAREKETLENDİ
Şike iddialarının içerisinde Manisaspor'un isminin geçmesi tüm şehri ve camiayı şoka uğratırken, yönetim konuyla ilgili harekete geçti. Akşamüstü sıralarında konuyu öğrenen yönetimin hemen olayın içeriğiyle ilgili kulüpte bir araştırmaya giriştiği ve yarın içerisinde resmi bir açıklama yapacağı öğrenildi. Tape ve fotoğrafları olduğu iddia edilen futbolcuların kim olduğu daha bilinmezken, yönetimin böyle bir olayda olumsuz bir durum olması durumunda, olası şike olayının içerisine karışmış futbolculara karşı hukuki süreci başlatabileceği öğrenildi. Şimdi gözler yönetimin yarın yapacağı resmi açıklamaya çevrildi. 
 

Editör: TE Bilişim