Bazı antrenörlerin, devletin imkanlarını kullanıp, hafta sonlarına seanslar koyup, velilerden ücret aldığı iddialarının önüne geçilemiyor. Velilerin bu konudaki şikayetleri artarak devam ediyor
 
ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI
Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde bazı branşlarda çocukların hafta içi bedava, hafta sonu ise ücretli çalıştırıldığına dair iddialar, her geçen gün artıyor. Mart ayı başında patlak veren ve art arda gelen şikayetler sonrasında İl Müdürü Dr. Savaş Duman ile şube müdürleri, tüm antrenörlerle bir araya gelmiş, gerekli uyarıları yapmıştı. Aradan 2.5 ay gibi bir süre geçmesine rağmen, gerekli önlemlerin alınamadığı ve şikayetlerin artarak devam ettiği öğrenildi.

VELİLER KURUMA GELİYOR
Kuruma ağırlıklı olarak cimnastik, basketbol ve voleybol branşlarına yönelik şikayetlerin geldiği öğrenilirken, bazı velilerin il müdürlüğü binasına giderek durumdan rahatsız olduklarını ilettiklerini kaydedildi. Veliler, hafta içi yapılan çalışmaların bedava, hafta sonları ise ücret karşılığında yapıldığını öne sürerek, “Zaten okul yoğunluğundan ötürü hafta içi çocuklarımızı yeteri kadar spora gönderemiyoruz. Hafta sonları spor için çok uygun. Ancak bunun karşılığında bizden ücret isteniyor. Devletin tesisinde haftanın 7 günü ücretsiz spor yapmak herkesin hakkı. Bu soruna artık bir çözüm bulunmalı” dedi. İl müdürlüğünde tüm bu iddialara karşın; judo, güreş, badminton, atıcılık, muay thai vb. branşlarda ise hem hafta içi hem de hafta sonu ücret alınmadan çalışmalar yapılması memnuniyetle karşılanıyor.

MÜFETTİŞLER 3 AYDIR İNCELEMEDE
Öte yandan bakanlık müfettişleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nü abluka altına aldı. Manisa 19 Mayıs Stadyumu’nun zemin değişimi ile başlayan soruşturmanın yanı sıra soru işaretlerine neden olan birçok konuda kurum amirlerinden cevap istendiği kaydedildi. Halen Manisa’da olan müfettişlerin incelemeleri devam ediyor.

 
Editör: TE Bilişim