Haber: Hakan AĞAR
Boluspor maçında yediği son saniye golüyle yıkılan Manisaspor, bu maçı artık geride bıraktı. Hafta boyunca oyuncularını motive eden Sait Karafırtınalar'ın, oyuncularına Elazığspor maçının taktiklerini derinlemesine anlattığı ve taktiği belirlediği öğrenildi. Yeni transferlerin de gelişiyle beraber as oyuncuların yerinin değişip, değişmemesi tartışılırken, genç teknik adamın da çıkartacağı ilk 11 merak ediliyor. 
ELAZIĞ YARALI
Ligin başında yaşadığı transfer yasağı krizi ve ardından FIFA'dan aldığı -6 puanlık cezayla direkt küme düşme durumuna giren Elazığspor, buna rağmen krizi iyi yönetti denebilir. İnişli çıkışlı performansların ardından sezona başladığı Ogün Temizkanoğlu'nun görevine son veren Elazığspor, takımın başına Bayram Bektaş'ı getirmişti. Bektaş yönetiminde oynadığı 7 maçtan 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet çıkartan kırmızı beyazlılar, Manisaspor'un hemen 1 puan önünde, 13 puanla 15. sırada bulunuyor. En son 9 Aralık'ta Gaziantep BB'yi 3-0 mağlup eden kırmızı beyazlılar, o günden bu yana ligde 3 puanı bulamadı. Son 3 maçında önce Altınordu'yla evinde 0-0 berabere kalan ekip, ardından deplasmanda Balıkesirspor'a 4-1 mağlup oldu ve geçen hafta Şanlıurfaspor'la evinde 0-0 berabere kaldı. Ev sahibi olduğu maçlarda, deplasmana göre çok daha iyi oynayan ekip, şu ana kadar oynadığı 9 iç saha maçından 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet çıkartarak şu anki puanı olan 14 puanı da topladı. Deplasmanlarda kazandığı 6 puansa, FIFA cezasına kurban gitti. Evinde daha çift haneli gollere ulaşamayan Gakkoşlar, attığı 9 gole karşılık kalesinde 7 gol gördü. Kadrosunda eski Fenerbahçeli Serdar Kulbilge, orta sahasında daha önce Şampiyonlar Ligi oynamış Tom, Malili genç yıldız Traore'yi bulunduran Elazığspor, bu maçtan 3 puan almak isteyecek. Kırmızı beyazlılar hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası grup maçında evinde Galatasaray'a 4-1 kaybetmişti.
TARZAN'DA TEK HEDEF 3 PUAN
Evinde elinden kayan 2 puana üzülen Tarzan, hedefini Elazığ deplasmanına çevirdi. Tüm oyuncuların tek düşüncesi zorlu deplasmandan alınacak 3 puanla, ateş hattının üzerine çıkmak olacak. Yeni transferlerin gelişiyle beraber Karafırtınalar'ın oyuncu seçimi değişirken, genç teknik adamın şu 11'le çıkacağı tahmin ediliyor; İsmail, Emre, Erman, Dimov, Sercan, Metin, Savaş, Gökhan, Bahattin, İsmail, Ozan(Bakaki). Kadroya yeni katılan diğer isimler Umut, Fahri ve Mikic'in ilk 18'de yer alması beklenirken, bu oyuncuların daha sonradan oyuna dahil olacağın tahmin ediliyor. Özellikle stoper seçiminde kararsızlık yaşayan Karafırtınalar, Ümit Yasin-Erman arasında seçim yapamıyor. Kadro seçimi maç saatine kadar belirsizliğini koruyacak. 17 maçta topladığı 13 puanla şu anda 16. sırada bulunan Manisaspor'un, 3 puana muazzam ihtiyacı var. Bolu maçı kazanılsa, Elazığ'a daha rahat gidecek olan Tarzan, bu şansı kaçırdı ancak tren kaçmadan ligde kendisini orta sıralara atmak istiyor. Geçen hafta gösterilen umutlu oyundan dolayı taraftar, siyah beyazlıların bu maçtan en az 1 puanla döneceğine emin görünüyor. Deplasmanlarda ligin başarısız ekiplerinden olan Tarzan, 8 dış saha maçından sadece 1 galibiyet ve 3 beraberlik çıkartırken, 4 kez de sahadan boynu bükük ayrıldı. 6 gol atıp kalesinde 15 gol gören siyah beyazlılar, son deplasman maçında Urfa'da 2-0 mağlup olmuştu. Elazığspor-Manisaspor mücadelesi yarın 13.00'da Elazığ Atatürk Stadyumu'nda oynanacak. Maçın hakemliklerini Erkan Engin, Mehmet Kısal ve Kamil Çetin yapacak. Maç TRT SPOR'dan canlı olarak seyredilebilecek. 
Editör: TE Bilişim