Soma’da yaşanan maden faciasında yaşamını yitiren 301 işçiden biri de Sotesspor forması giyen Mustafa Duran’ın abisi İdris Duran’dı… Abisinin acısını ilk günkü gibi hisseden Mustafa, Somaspor’a yaraları sarmak için başkan olan Sinan Vardar’ın projelerine inanmadığını söyledi. Duran, “Somaspor’un beni aramasını isterdim ama aramadılar” diye konuştu.

 

ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Soma’da 301 kişinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasının yankıları devam ediyor… Şu bir gerçek ki aradan aylar geçti; ama bu acının yarası hiçbir zaman dinmeyecek... Bu yaraları bir nebze olsun azaltma adına çeşitli hamleler yapılıyor. Bu hamlelerden biri de Somaspor’a başkan olan Beşiktaş eski yöneticisi Sinan Vardar’ın sosyal sorumluluk adı altındaki projeleri... Geçen sezonki kadroyu korumayıp baştan aşağıya kadroyu yenileyen ve şehit yakınlarının ve Somalı gençlerin futbol oynadığı Sotesspor’un gerçeğini görmeyen yeni oluşuma tepkiler giderek artıyor.

ŞEHİT KARDEŞİ MUSTAFA: “BENİ ARAMALARINI İSTERDİM”

Maden faciasında şehit olan abisi İdris Duran’ın en büyük arzusu kardeşi Mustafa Duran’ın mürüvvetini görmekti… Ancak düğünden günler önce yaşanan faciadan sağ çıkamadı. Aynı madende çalıştığı futbolcu kardeşi Mustafa Duran, tarifsiz bir acı yaşadıklarını ifade ederken, Soma’ya yaraları sarmak için projelerle gelen Sinan Vardar’ın yaptığı yeni oluşumla ilgili özel açıklamalar yaptı. Geçen sezon Soma Sotesspor formasını giydiğini ve şampiyonluğun bir parçası olduğunu anlatan Mustafa Duran, “Sinan Vardar, Soma olayı için Somaspor’u devraldı ama beni arayan kimse olmadı. Seçmelere davet edilmedim. Şehit kardeşi olarak beni aramalarını ve Soma’nın gençlerine değer verilmesini isterdim. Sinan Vardar’ın bu anlayışla başarılı olacağına inanmıyorum. Maalesef Soma’nın insanı dışlanıyor” diye konuştu.

“ABİMİN BULUNDUĞU YERDE KİMSE SAĞ ÇIKMADI”

Şehit abisi İdris Duran’la aynı vardiyada çalıştığını kaydeden Mustafa Duran, “O anda ben yer üstündeydim. Saat 15.00 gibi burnumuza kablo kokuları geldi. Ambulanslar gelince olayın büyüklüğünün farkına vardık. Trafo patlaması dendi ama yangın olduğu ortaya çıktı. İki saat boyunca gittik, geldik. İnsanın psikolojisini bozan bir tablo vardı. Abimin çalıştığı yeri biliyordum. Oraya ulaşmaya çalıştım. 24 saat sonra o bölgeye inebildik. İndiğimde her

yer cesetti. Abimin çalıştığı yerde kimse sağ çıkmadı. Şimdi şehit mezarlığında. Bir çocuk babası olan abimin en büyük arzusu düğünümde yer almaktı. Nur içinde yatsın” dedi.

Editör: TE Bilişim