Soma’nın nabzını tutmaya devam ediyoruz… Sotesspor Başkanı Şenol Eser’in çarpıcı açıklamalarının ardından Mavi-Şimşekler’in tecrübeli orta saha oyuncusu Emre Ocak da önemli açıklamalar yaptı. Emre, gösteriş amaçlı seçmeye çağrıldıklarını söyledi

 

Soma futbolu karıştı… Maden faciası nedeniyle Soma’ya projelerle gelen ve Somaspor başkanlığına seçilen, Beşiktaş eski yöneticisi Sinan Vardar, ‘Somalı futbolcular denenmedi’ iddialarına ilişkin, hepsinin denendiğini açıklamıştı… Geçtiğimiz gün de Soma Sotesspor Başkanı bu iddiaları yalanlamıştı. Son olarak seçmelere davet edilen Sotesspor’un oyuncularından Emre Ocak, seçmede yaşananlarla ilgili özel açıklamalar yaptı.

“NECAT HOCA BİZİMLE İLGİLENMEDİ”

Somalı futbolculara değer verilmediğini ifade eden Emre Ocak, Teknik Direktör Necat Gürpınar’ın kendileriyle ilgilenmediğini, seçmeye sadece konu mankeni olarak çağrıldıklarını söyledi. Şampiyonluk yaşadıkları için Soma ve Manisa futbol piyasasında belli bir yere geldiklerinin altını çizen Ocak, “Seçmelere ‘büyük ihtimalle anlaşacağım’ diye gitmiştim. En azından uzun süreli bir deneme süreci olacağını düşünüyordum. Sonuçta Soma ve Manisa’da belli bir piyasamız var. İlk günde topla çalışmalar yapıldı. Gösteriş amaçlı bizi oraya çağırdılar. Hocanın kendisiyle konuştum. ‘İnsanları deniyoruz. Ne olacağına bakıyoruz’ dedi. Bizimle ilgilenmedi. Niyetlerini anlayınca ertesi gün zaten idmana çıkmadık. Hocanın konuşmalarında argo kesimler var. Ama yüksek şekilde kırıcı değil. Bu ilgisizliği anlayamadım, çözemedim” dedi.

“BİZ ONLARDAN DAHA İYİ BİR TAKIMIZ”

Somaspor Başkanı Sinan Vardar’ın Soma’yı ve Soma’nın futbolcularını düşündüğü için Soma’ya gelmediğini ifade eden Ocak, “Seçmelerde bize yapılanları görünce hırs yaptık. Zaten oturmuş olan şampiyonluk yaşayan bir takımız. Takım olarak daha da kenetlendik. Büyük ihtimalle ilk maçımız Somaspor’la olacak. Bizim takımımız Somaspor ve diğer takımlardan daha iyi. Dışardan gelenler daha çok ön plana atıldı. Bize hiçbir şey yapılmadı. Seçmede konu mankeni gibiydik. Somalı hiçbir oyuncu yok şuan. 95-96 doğumlu gençler var. BAL Ligi tecrübe isteyen bir lig” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim