Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte kapanan beldelerin takımlarına Saruhanlı Belediyesi kucak açtı. Saruhanlı Belediyesi bünyesinde bulunan faal amatör takımların tamamına tam destek verileceği açıklandı. Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı’nın talimatıyla amatör takımların yeni sezondaki tüm ihtiyaçlarının karşılanacağı kaydedildi.

BELEDİYESPOR KONTROLÜNDE DESTEK SAĞLANACAK

Buna göre Mütevelli, Hacırahmanlı, Halitpaşa, Yılmazspor, Paşaköy gibi faal olan 5 takımın tüm giderlerini karşılayacaklarını ifade eden Saruhanlı Belediyespor Başkanı Recep Çımat, yeni sezon öncesi belirledikleri stratejiler doğrultusunda kulüplerle toplantı yaptıklarını söyledi. Çımat, takımlara saha ve servisin yanı sıra katılım payları, antrenör masrafı gibi maddi desteklerde bulunacaklarını belirterek, “Daha önce belde statüsünde olup mahalleye dönüşen yerleşim yerlerindeki kulüplerle iş birliği yaptık. Kulüplerimizin antrenör ve katılım payının tamamını karşılayacağız. Maddi desteğin yanı sıra oyuncu alışverişi yaparak hem onları destekleyeceğiz, hem de takımımızı güçlendireceğiz. Lige katılmak isteyen yeni kurulan kulüplerimiz varsa onlara da destek sağlayacağız. Amacımız gençlere daha fazla spor yaptırmak. Onların kötü alışkanlıklara yönelmesini engellemek, bu manada sosyal bir sorumluluğu da yerine getirmiş oluyoruz.” Toplantıya kulüp yöneticilerinin yanı sıra sportif faaliyetler sorumlusu Mutlu Çamlıyer ve takım antrenörleri de katıldı.

BÜYÜKŞEHİR VE MERKEZ BELEDİYELERİ NE YAPACAK?

Saruhanlı Belediyesi’nin bu adımı, oldukça olumlu karşılandı. Manisa spor kamuoyu, Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesi’nin bu konuda atacağı adımları merakla bekliyor.

Editör: TE Bilişim