Şampiyon cimnastikçiler Manisa’ya döndüklerinde davul ve zurnalarla karşılandılar.

CBÜ Kültür ve Spor Kulübü ile Manisa Spil Gençlik ve Spor Kulübü'nün Başkanlığını sürdüren Mete Şahin, cimnastikçilerini tek tek tebrik edip sporcularını çiçeklerle kutladı.

18-22 Mart tarihleri arasında Fransa’daki aerobik cimnastik şampiyonasında Fransa,Estonya,Rusya,Bulgaristan ve Çin gibi bu spor dalında dünyaya isimlerini yazdıran 16 ülkeyi geride bırakıp şampiyon olarak Manisa’ya dönen sporcularımız 15-17 yaş tek erkeklerde Nihat Can Gül, 12-14 yaş tek bayanlarda Ayşe Begüm Onbaşı, 12-14 yaş trio'da Nil Deniz Bal,Büşra Çiçek,Aysu Kumrular, 9-11 çift grupta Şimal Seyman ve Can Derviş birinci oldu.

9-11 yaş tek bayanlarda Şimal Seyman 3. Elde etti. Şampiyona da CBÜ Jimnastik öğretim üyesi Deniz Tıkız’da hakem olarak görev yapması Manisa’ya ayrı bir gurur getirdi.

CBÜ Kültür ve Spor Kulübü ile Manisa Spil Gençlik ve Spor Kulübü'nün başkanlığını sürdüren Mete Şahin, sporcularının Meksika’da yapılan Dünya Aerobik Cimnastik şampiyonasında Dünya 2'nciliğini elde ettikleri için Fransa’daki şampiyonaya özel davetiye ile çağrıldıklarının altını çizerek, “Sporcularımızın her birinin bizim için ve bu ülke için bir değer olduğunu biliyoruz. Onlar çıktıkları her şampiyonada bizlerin ve ülkemizin gururu olmuşlardır. Bu şampiyonadan da başarıyla döndüler. Ülkemizin bayrağını ve milli marşımızı kürsüye çıkarak söyletmelerinden dolayı ayrıca onları yürekten kutluyorum. Bu başarının mimarlarından birisi tabiki cimnastik antrenörümüz ve milli gururumuz Gürkan Er hocamızdır. O, sporcularla aileler arasında inanılmaz bir bağ oluşturarak başarıları perçinledi. Önümüzdeki süreçte birçok başarıya imza atacağımızdan hiç kuşkum yok.” dedi.

Tek erkeklerde şampiyon olan Nihat Can Gül’ün babası Alpaslan Gül ise veliler adına yaptığı duygusal konuşmada, "Biz çocuklarımızla ne kadar gurur duysak azdır. Yeter ki onlar başarmaya devam etsinler, biz onlar için fizana kadar gideriz. Çocuklarımız başarılı oldukça bizlerin de mutluluğu kat kat artıyor" dedi.

 Şampiyonanın mimarı olan Cimnastik Antrenörü Gürkan Er de, “Onlar çalıştılar ve çalışmanın karşılığını, kazandıkları madalyalarla ve şampiyonadaki birincilikleriyle aldılar. Bu başarıyı ekip ruhuyla ve aile birlikteliği ile kazanmış olmaktan ayrıca mutluluk duyuyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim