Doğuştan omurga eğriliği bulunan ve buna rağmen kendine olan öz güveninden dolayı yüzme öğrenen ve bunu da hızla ilerleten Manisalı Ferzan Özkan, omurga eğriliğini ortadan kaldıracak ciddi bir ameliyat geçirdi.

Özkan’nın geçirdiği bu zorlu ameliyat sonrasında yanında yüzme antrenörleri Şule Dalyan Şenyoğurtçu, Barkın Yelkenci ve ameliyatı gerçekleştiren doktoru Cüneyt Temiz vardı.
Tıpta ‘Konjenital Skolyozun’ adı verilen halk arasında ‘Omurga eğriliği’ olarak bilinen rahatsızlığı bulunan 12 yaşındaki Ferzan Özkan, tüm acılara katlanarak katıldığı Türkiye Engelliler Yüzme Şampiyonasından 4 birincilikle döndü.
Son katıldığı sırt kategorisinde dünya barajı olan 1:26.90’a yaklaşan ve 01:54:9'la yarışı tamamlayan Özkan, herkesin takdirini kazanmıştı. 
4 SAAT SÜRDÜ 
Şampiyona sonrasında büyük bir mutlulukla Manisa’ya dönen Özkan hayatını kısmen de olsa değiştirmesi umuduyla Omurga eğriliği ameliyatı için bıçak altına yattı. Doğuştan oluşan omurga eğriliğini kısmen ortadan kaldıracak olan ameliyatı Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Nöroşirurji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr.Cüneyt Temiz yaptı. 
4 saat süren ameliyatın başarılı geçtiğini belirten Prof. Dr. Cüneyt Temiz; “Ferzan kızımızın vücut yükünü aşağıya doğru çeken omurga eğriliğine neden olan bölge üzerinde büyük bir titizlikle çalıştık. Beklentimiz yaranın 10 günlük sürecin sonunda kapanması. Hastamızı üç ay boyunca gözlemleyeceğimiz Kontroller sonunda mutlu sona ulaşmayı arzu ediyoruz. Eğer beklediğimiz sonuca ulaşamazsak o zaman iki önemli operasyona daha yapabiliriz” dedi.
İYİ Kİ YÜZMÜŞ
Prof. Dr. Temiz, Ferzan’nın yüzmeye yönelmiş olması yapılan ameliyat sonrasındaki iyileşme sürecine büyük katkı sağlayacağının da altını çizerek; “Özellikle bu tür hastalarımız üzerinde yüzmenin büyük etkisi var. Kızımız bir süre havuzlardan ayrı kalacak. Ciddi egzersizler yapması gerekiyor. Zaman içinde isterse bu egzersizlerini havuz da yapabilir” dedi
İYİLEŞECEĞİM 
Şampiyon yüzücü Ferzan Özkan, geçirdiği ciddi ameliyat sonrasında oldukça mutlu olduğunu söyleyerek, "İyi ki yüzme sporuna başlamışım. Havuzda kulaç attığımda kendimi daha iyi hissediyorum. Suda kaldığım her dakika omurgalarımdaki eğriliğin biraz daha düzelmekte olduğunu hissediyordum. Bu ameliyatla da en kısa zamanda iyileşeceğim" dedi.
DOĞUŞTAN ŞAMPİYON 
Ferzan Özkan’nın biran önce havuza döneceği günü beklediğini dile getiren antrenörü Şule Dalyan Şenyoğurtçu’da; “O benim gelecek vadeden bir sporcum. 2016 ‘da olmasa bile 2020’de dünya derecesine imza atacağından eminim. Çünkü bu kadar sağlık sorunlarına rağmen 6 ay gibi kısa sürede gösterdiği yüksek performans sonucu ilk kez katıldığı Türkiye şampiyonasında 4 kategoriyi birincilikle tamamladı. Bunların arasında Dünya barajına çok yakın derecesi de bulunuyor. Tüm arkadaşları onu sabırsızlıkla havuzda bekliyor” dedi.

Editör: TE Bilişim