Saat 12.00’de başlaması gereken Yuntdağ-Gençlerbirliği maçı, güvenliğin gelmemesi nedeniyle oynatılmadı. Saha Komiseri, maça 15 dakika geç geldi. Hakem Sinan Diktaş, takımların ricası üzerine 12.35’e kadar bekledi. ‘Ertuğrul Dilek’te kavga var’ ihbarı alan polis, 12.45’te olay yerine intikal edince iş işten geçmişti. Şimdi soruyoruz: Bu koca memlekette Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ne iş yapar?

 

Büyükşehir diye övündüğümüz Manisa’da skandal bir olay daha yaşandı. Merkezde bir futbol maçı, büyük bir ihmal yüzünden iptal edildi.

EMEKLERE YAZIK OLDU

Manisa 2. Amatör Lig 2. Hafta müsabakası olan Yuntdağspor-Manisa Gençlerbirliği mücadelesi, geçtiğimiz cumartesi günü saat 12.00’de Ertuğrul Dilek Tesisleri’nde oynanacaktı. Ancak bu önemli müsabaka, güvenlik güçlerinin gelmemesi sebebiyle maalesef oynatılamadı. Hakem Sinan Diktaş, maçın gözlemcisi, iki takım oyuncu ve yöneticileri, saat 12.00’den önce maç için tüm hazırlıklarını yapmıştı. Ancak güvenlik güçleri yoğun telefon trafiğine rağmen maça gelmedi. Ayrıca Futbol Saha Komiseri de maça 15 dakika geç geldi. Takımlar, polis gelmeyince 12.30’da maçı iptal etme kararı alan hakem Sinan Diktaş’tan 5 dakika daha beklemesini rica etti. Diktaş, 5 dakikanın ardından güvenlik eksikliğini raporuna yazdı ve maçı iptal etti.

KAVGA VAR İHBARI ÜZERİNE…

İki takım kurmayları, son bir umutla “Ertuğrul Dilek’te kavga var’ şeklinde yalan ihbar yaptı. Ancak Hakem Diktaş maçı çoktan ertelemişti. Herkes, tesisten üzüntüyle ayrıldığı esnada polis, 12.45’te tesisi bastı. Ortada ne kavga vardı ne de maç…

 DUMAN: “NEFRETLE KINIYORUM”

Bir haftadır A’dan Z’ye maça konsantre olup sabah kahvaltı yaptıklarını belirten Manisa Gençlerbirliği Antrenörü Naci Duman, futbol oynamak isteyen çocukların üvey evlat olmadığını ifade etti. Duman, bir emeğin bu kadar kolay harcandığına ilk kez şahit olduğunu kaydederek, “Sevgili başkanımız sağolsun maç öncesi her türlü imkanı sağladı. Isınmamızı yaptık. Maçın hakemi ve gözlemcisi orada. Saha komiseri maç başlama saatinden 15 dakika sonra geldi. Emniyet yok. O arada ASKF ve emniyet ile bağlantıya geçtik. Hakem Sinan Diktaş’ı yürekten tebrik ediyorum. 12.30’da maçı iptal etmişti. Tekrar ricada bulunduk, 5 dakika daha bekledi. 12.45’te güvenlik geldi. ‘Ne o kavga mı var?’ diye sordular. Biz de gelmeleri için kavga var diye aramıştık. Başka türlü getiremezdik. Bu çocuklar, üvey evlat değil. Bu çocukların başlarında niçin varız? İyi niyetle bu gençlere sahip çıkalım istiyoruz. Nefretle kınıyorum” dedi.

“KİM ENGEL OLDUYSA…”

Bu maçın oynanmasına kimler engel olduysa koltuklarından uzaklaşsın” diyen tecrübeli spor adamı, “ASKF yetersiz kaldı. Tutarsızlık var. Amatör sporcularımızın bu emeğinin karşılığı bu olmamalı. Hayal kırıklığı yaşıyorum. Gençlerbirliği’nin 450 sporcu var. Bu çocuklar için kimliğimi her şeyimi ortaya koydum. Burada bir emek var. Futbol adamı olarak sporcularımdan özür diledim. Çünkü böyle bir rezilliği onlar hak etmedi” diye konuştu. MUSTAFA TATLI

Editör: TE Bilişim