Haber: Hakan AĞAR
Tarzan'da Boluspor maçının son anlarında yenilen gol moralleri bozarken, oynanan umut verici oyun ligin geri kalan haftaları için taraftara umut aşıladı. 2. yarıda oynadığı enfes oyunla öne geçen ancak son saniyelerde yıkılan Tarzan'da, kaleci İsmail Şahmalı'nın da çıkışı sürüyor. Manisaspor'a gelişi çok tartışılan ve "Bayram'ı aratacak mı?" sorusunu sordurtan İsmail, sezon başında gösterdiği vasat performansın kat be kat üzerine çıkarak, ligin parmakla gösterilen kalecilerinden birisi haline geldi. 
SON HAFTALARIN EN İYİSİ
Sezon başında takıma katıldığında yaşında  ötürü çok tartışma konusu olan Şahmalı, haftalar geçtikçe alkışlanmaya başlandı. Sezona yavaş giren ve yasaktan ötürü 2. haftada Ümraniyespor karşısında siftah yapan Şahmalı, o maçta yaptığı pas hatasıyla puan kaybına sebep olmuş ve eleştiri oklarının hedefi haline gelmişti. Eskişehirspor, Giresunspor ve Bandırmaspor maçlarında da takımla beraber düşüşe giren Şahmalı, Bandırma maçında kırmızı kart yiyerek stresini dışarıya vurmuştu. Ancak bu Şahmalı için dönüm noktası oldu. Yeni Malatyaspor ve Adana Demirspor maçlarında kalesinde uzak kalan Şahmalı, Sivasspor maçıyla beraber döndüğü sahalarda, oynadıkça devleşti. Sivas maçında kalesinde savunma hatasından golü gören Şahmalı, ardından 4 hafta kalesini gole kapatmıştı. Mersin İdman Yurdu, Samsunspor, Denizlispor ve Gaziantep BB maçlarında kalesinde gol görmeyen Şahmalı, Altınordu maçında da harika bir performans göstermiş ancak golü engelleyememişti. O maçta serçe parmağı çıkan Şahmalı, bir sonraki maçta forma giyemeyecek sanılırken, sahaya dönmeyi başarmıştı. Balıkesir maçında kalede yer alan tecrübeli kaleci, enfes kurtarışlar yaparken, takımının puanı kurtarmasında büyük rol oynadı. 
BÜYÜK OYNADI
Son oynanan Boluspor mücadelesi, Şahmalı'nın bu sezon oynadığı en iyi maçlardan birisi olarak dikkat çekti. 35 yaşındaki tecrübeli kaleci, hafta için oğlunun ameliyatı sebebiyle takımının yanında olamamış ancak maça yetişmeyi başarmıştı. Maç öncesi taraftarın alkışladığı İsmail, maç sonunda da alkışlandı. Sayısız önemli pozisyonu çıkartan tecrübeli kaleci, rakibin penaltısını da çıkartarak performansını taçlandırdı. Manisaspor'la tek sezonluğuna anlaşan Şahmalı'nın sözleşmesi Mayıs'ta sona eriyor. Daha önceden Süper Lig tecrübesi de yaşayan file bekçisi, Denizlispor ve Denizli Belediyespor'da uzun yıllar forma giydi. Bunun yanı sıra tecrübeli kaleci kariyerinde Sidespor, Tarsus İdman Yurdu, Ankaraspor formalarını da defalarca terletip, tek şampiyonluğunu Denizli Belediyespor'da yaşamıştı.

 
Editör: TE Bilişim