ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI
Manisa ve Türk muay thasinde kısa zamanda elde ettiği başarılarla adından söz ettiren Şehzadeler Belediyesporlu Büşra Korkut, son 1.5 yılda adeta tarih yazdı. Büyük başarılara imza atarak hem Türkiye, hem Dünya hem de Avrupa başarısı elde eden genç yetenek, yükselen performansıyla hedefe koşarken, çevresine de örnek oluyor. Başarılı milli sporcu, başarı sırrının bu sporu sevmekten ve çok çalışmaktan geçtiğini söyledi. Ayrıca Ediz Barış hocasının kendisi için bir şans olduğunu belirtti.

“EDİZ HOCAM’IN KATKISI BÜYÜK”

Büşra Korkut, hocası Ediz Barış’ın başarılarındaki katkısının büyük olduğunu ifade ederek, “Daha önce badminton sporu ile ilgileniyordum. Ediz hocam ile tanıştıktan sonra uzakdoğu sporlarına ilgi duydum. Babam ilk önce bir yerime zarar gelir diye izin vermiyordu. Hocamın ısrarları sonrası izin verdi. Daha sonra ailem de çok yanımda oldu. Kulübümün de katkıları büyük. Öncelikle bu sporu severek yapmamın artısı var. Çalışarak bu seviyeye geleceğimi biliyordum. İnandım ve çeşitli dereceler elde ettim. Muay thai hayatımın bir parçası oldu. İyi ki de bu sporu yapıyorum” dedi.

“MUAY THAİ BANA ÖZGÜVEN KATIYOR”

Muay Thai’nin kendisine özgüven kattığının altını çizen Korkut, “Wushu ve Kick Boksa da ilgim oldu. Bu branşlarda da derecelerim var. Ancak Muay Thai bana daha sıcak geliyor. İlk kez Muay Thai ile başlamam bunda etken olabilir. Bu spor bana büyük özgüven kattı. Çevremden de olumlu tepkiler alıyorum. “Sen bizi döversin” diyen çok insan var. Ailem, akrabalarım, arkadaşlarım başarılarımdan dolayı gurur duyuyor. Onların desteği beni daha da çok çalışmaya yönlendiriyor” diye konuştu.

“BAYANLAR İÇİN İDEAL BİR SPOR”

Muay Thai’nin bayanlar için ideal bir spor olduğunu sözlerine ekleyen Korkut, “Özellikle bayanlar için uygun bir spordur muay thai. Uzakdoğu sporlarının felsefesinde kendimizi korumak var. Her insanın kendini koruması ve olası tehlikelere karşı savunma yapması gerekiyor.  ‘Asla yapamam’ diye bir şey yok. Bende öyle düşünüyordum ama çalışınca başarı kendiliğinden gelebiliyor. Milli takıma yükselmiş, buralarda başarılar elde etmiş bir sporcuyum. Bayanların en azından müsabaka amaçlı değil de kendilerini koruma amaçlı teknik öğrenmelerini tavsiye ederim” dedi.

“HEDEFİM DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU”

Büşra Korkut, hedefi daha da yüksekte tuttuğunu kaydederek, “Çıtayı her geçen gün yükseltiyorum. Dünya ve Avrupa Şampiyonu olmak en büyük hayalim. Bu sporun bana olan katkısının farkındayım. Bu sene son sınıfım. Üniversitede BESYO’yu istiyorum. Beden Eğitimi Öğretmeni veya kendi branşımda iyi bir antrenör olabilirim. İnşallah bende Ediz hocam gibi başarılı sporcular yetiştiririm” şeklinde konuştu.
 
MUAY THAİ DERECELERİ:
2015 Manisa Şampiyonu
2015 Ege Bölge Şampiyonu
2015 Türkiye 2. si
2015 Tayland (Milli Takım) Dünya Şampiyonası çeyrek finalisti
2015 Avrupa 3. sü
2016 Manisa Şampiyonu
2016 Türkiye 2. Si
 
KİCK BOKS DERECELERİ:
2015 Ege Kick Boks Şampiyonası 2. si Milas
2015 Ege Kick Boks Şampiyonası 1. si Fethiye
2016 İller arası Kadınlar Günü Şampiyonası 1. si Dalaman
WUSHU DERECESİ:
2016 Türkiye Wushu Şampiyonası 3. sü Antalya

 
Editör: TE Bilişim