Haber: Hakan AGAR
Hafta içi kupa mesaisinde zorlanmasına karşın TFF 1. Lig ekibi Ümraniyespor'u deplasmanda 2-1 mağlup edip G Grubu'nda 5 puanla liderliğe oturan Akhisar Belediyespor, lig maratonuna geri dönüyor. Son olarak ligde Alanyaspor'la 0-0 beraber kalan yeşil siyahlılar, 2 haftada kaybettiği 5 puanı telafi etmek için 19 Mayıs Stadı'nda ağırlayacağı Atiker Konyaspor'dan 3 puanı almak istiyor. 
ASLAR DİNLENDİ
Çarşamba günü İstanbul deplasmanına gitmesine karşın as oyuncularını dinlendiren Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, sakat olan kaleci Fatih Öztürk hariç tüm oyuncularından faydalanacak. Geçen sene devre arasında Balıkesirspor'dan dahil edilen Muğdat'ın Ümraniyespor karşısında göstediği performanstan memnun kalan Kafkas, yetenekli kanat oyuncusunu bu maçta görevlendirebilir. Normalde yedekten gelen Muğdat'ın Ömer Bayram'ın yerine ilk 11'e girebileceği düşünülüyor. Ayrıca geçen sene attığı 21 golle tüm ligin dikkatini çeken hatta ismi transfer döneminde Galatasaray ve Beşiktaş'la anılan Kolombiyalı golcü Hugo Rodallega'nın düşüşü Kafkas'ı düşündürüyor. Tecrübeli golcünün formunun düşmesinden dolayı hücum hattında uzun zamandır yaşamadığı bir sıkıntıyı yaşayan Akigo'da gol yollarında etkili olabilecek bir başka isim de  Ricardo Vaz Te olarak dikkat çekiyor. Kupa mesaisinde golünü kaydeden ve kupada golünü 8'e çıkartan Vaz Te bu sezon Akhisar Belediyespor'da bireysel olarak en çok fayda sağlayan isim oldu. Ligde de 12 maçta forma giyen ancak oynadığı son 6 maçta yedekten gelip 45 dakikadan fazla forma giyemeyen 30 yaşındaki tecrübeli golcünün süresinin artması bekleniyor. Son olarak evinde kaybettiği Osmanlıspor maçında ikinci yarı oyuna giren ve takımının tek golünü atan Vaz Te, Aytemiz Alanyaspor maçında sadece 2 dakika forma giymişti. Rodallega'nın düşüşü ve kanatlardan hücuma etkisinin düşmesiyle hücum gücü azalan Akigo'da Kafkas, bu sorunu çözmek için rotasyona gidecek gibi görünüyor. 
KONYA ARKASINA BAKMIYOR
Geçen sezonki başarılı performansıyla kendisini Avrupa Ligi'ne atan ancak zorlu grupta sadece 1 puan çıkartarak elenen Atiker Konyaspor, ligde geçen seneyi aratmıyor. Aykut Kocaman'ın öğrencileri son olarak 29 Ekim'de deplasmanda Bursaspor'a mağlup oldu ve ardından arkasına bakmadı. O tarihten bu yana oynadığı 6 maçta 4 galibiyet alan yeşil beyazlılar, 15. hafta sonunda topladığı 24 puanla 6. sıraya yerleşerek Avrupa potasını zorlamaya başladı. Ligde son olarak deplasmanda oynadığı Karabükspor maçını 1-1 tamamlayan Konyaspor, kupada istediğini bulamamıştı. Spor Toto 2. Lig'de 17 maçta topladığı 37 puanla Ankaragücü'yle liderlik yarışı veren Gümüşhanespor'la zorlu hava koşullarında, deplasmanda karşılaşan Konyaspor, 2 alt liginde olan ekibi yenememiş ve 1-1 berabere kalarak H Grubu'nda 5 puanla 2. sırada kalmıştı. Çok golcü bir takım olmayan ve Aykut Kocaman takımlarında görülen savunma özelliği ön planda tutan görüşe sahip olan yeşil beyazlılar şu ana kadar ligde 20 gol atıp, 15 gol yedi. Deplasmanlarda, evinde gösterdiği performansın aynısını sergileyen Konya, 24 puanın 12'sini dış sahalarda alırken, 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Kalesinde eski Fenerbahçeli Serkan Kırıntılı'yla güven veren Konya'nın gol yollarında da şu ana kadar attığı 8 golle, Beşiktaşlı Cenk Tosun'un ardından 2. sırada gelen Riad Bajic forma giyiyor. Birçok önemli oyuncuya sahip ekibin tek hedefi, bu sene istediği formu yakalayamayan Akhisar Belediyespor'u deplasmanda yenerek 6 maçlık yenilmezlik serisini 7'ye yükseltmek olacak. Akhisar Belediyespor- Atiker Konyaspor mücadelesi Pazar günü 16.00'da 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak. Maçın hakemliklerini Ümit Öztürk, İsmail Şencan ve Asım Yusuf Öz yaparken, maç Lig TV'den de canlı yayınlanacak. 

 
Editör: TE Bilişim