Başkan Abdullah Mergen; Benfica, Makukula ve Iwanski borçlarından dolayı kulüp lisansı çıkaramadıklarını ve eksi 3 puan cezası ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi.
  
Mergen, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Mergen, yaptığı açıklamada “Ulusal kulüp lisansı kriterlerini yerine getirdik. Bu kriterlerin içinde futbolcu, teknik adam ve menajer borçları da bulunuyor. Fakat FIFA’daki dosyalardan dolayı, UEFA kulüp lisansını çözüme kavuşturamadık. Hem Makukula, Benfica Kulübü ve Maciej Iwanski’de  4,5 milyon euroluk bir borç var. Bunlar da tabi paranın tamamını istemesinden dolayı, lisans çıkaramamış oluyoruz. Bu sene eksi 3 puan gibi bir sıkıntı yaşayacağız. Bununla ilgili bir süreç istedik federasyondan ama tabi nasıl bir olumlu karar çıkar mı çıkmaz mı bilemiyorum. Zannedersem 7-8 kulüp aynı sorunla karşı karşıya. Bu kriteri yerine getiremedik” dedi.
 
Takımın icradaki borçlarının temizlendiğini sözlerine ekleyen Başkan Mergen, “Fakat bu Makukula hem de Benfica kulübü hem de Iwanski avukatları şikayette bulununca dolayısıyla FIFA dosyaları olduğu için ‘Anlaşın, çözün’ diyorlar. Çözmeden de lisans alamıyorsunuz. Bugün bu kulüp lisansı ile ilgili verilen süre bitiyor. Ben ek süreyle ilgili görüştüm. Toplantıda olduklarını söylediler. Bugün içerisinde ek süre verirler mi bilemiyorum. Ek süre verseler de bizim 4 buçuk milyon euro gibi bir sorun var. Yaklaşık 13 milyon TL yapar.” dedi.
 
Manisaspor’un süper ligde mücadele ettiği dönemlerde bonservisi Benfica Kulübü’nde olan  Makukula’nın Manisaspor’a transferiyle ilgili Benfica Kulübü’ne ise yaklaşık 1 milyon 600 bin euroluk bir borcun bulunduğunu aktaran Başkan Mergen, “Hatta Benfica-Beşiktaş maçında Beşiktaş Başkanı Fikret Orman da görüşmüş. Benfica kulübü de sıkıştırıyor bizi. Eksi 6 puan silmeyle tehdit ediyor. Onunla ilgili de bugün görüşeceğiz. Planlamalar yaptık. Onu çözmeye çalışıyoruz. Ama kulüp lisansını çıkaramıyoruz bu 3 dosyadan dolayı. Bunları da kamuoyunun bilmesinde fayda var.” dedi.
 
Borçları kalem olarak sıralayan Başkan Mergen, “1 milyon 700 bin Makukula’nın, Benfica’nın 1 milyon 600 bin, Iwanski’nin de 450 bin euro. Yaklaşık 13 milyon lira civarında bu 3 dosya. Bunun dışında zaten yabancı dosyamız yok. Toplansa ufak tefek borçlar var. Hepsi temizlendi.” diye konuştu.
 
Öte yandan Mergen borçlara karşılık kulübün kazandığı 750 bin euroluk davanın olduğunu ve buradan gelecek parayla da borçlarla ilgili planlamanın yapılacağını söyledi.
 
Manisaspor’un şehrin ortak paydası olduğunu ve şehirdeki dinamiklerin Manisaspor’da birleşmesinin herkese faydalı olacağını söyleyen Mergen, “Bireysel mücadelelerle yürüyecek bir şey değil. Şehrin dinamiklerinin bu işin içerisinde olması çok önemli.” diye konuştu.

 
Editör: TE Bilişim