Menemen Belediyespor’dan ayrılmasının Manisaspor’la bir alakası olmadığını söyleyen yeni teknik patron Taner Taşkın, “Manisaspor’u 3-4 defa seyretmiştim. Manisaspor’a inanmasam elindeki oyuncuların potansiyelini görmesem kesinlikle gelmezdim. Futbolculuktan sonra buraya hoca olarak gelmek çok heyecanlı” diye konuştu

Manisaspor’un yeni teknik direktörü Taner Taşkın, iki yıllık imzayı atar atmaz sıcağı sıcağına açıklamalarda bulundu. Manisaspor’da uzun yıllar futbol oynadığını ve şampiyonluklar yaşadığını ifade eden Taşkın, yıllar sonra Manisaspor’a hoca olarak gelmesinin çok heyecanlı olduğunu belirtti.

“MENEMEN’DEN AYRILIĞIMIN…”

Değişik duygular yaşadığını anlatan Taşkın, Menemen Belediyespor’dan ayrılmasının Manisaspor’la alakasının olmadığını kaydederek, “Memenen dördüncü durumdaydı. Menemen’den ayrılmamın sebebi Manisaspor’la alakası yok. Kimsenin kafasında öyle bir soru işareti kalmasın. Bazı kararlar almıştım ve hafta içinde feshetmiştim” dedi.

“SORUNLARIN FARKINDAYIM”

Manisaspor’u 3-4 defa seyrettiğini belirten Taşkın, “Manisaspor’a inanmasam elindeki oyuncuların potansiyelini görmesem kesinlikle gelmezdim. Manisaspor mutlaka sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Ama bunu hep beraber el birliğiyle çok disiplinli istekli ve arzulu çalışarak aşacağız. Puan olarak bu psikolojiden kurtulmamız lazım. Bir an önce 2-3 maçlık seriler yakalamamız lazım. Hem takımın kendine güveni hem de biz teknik heyetin kendine güveni açısından önemli. Bu kolay olmayacak, elbette çok zor olacak. Takımla toplantı yaptım, belirli bir özgüven kaybı var tabi ki. 16 gol yemek önemli bir gol sayısı. Takımın gol atma yeteneği var önce gol yememeği öğrenmemiz gerekiyor. Bunu takım savunmasında değil genel yapıda arayacağız” diye konuştu.

“DİSİPLİNLE İLGİLİ ÖNLEMLER ALACAĞIM”

Teknik Patron Taşkın, disiplini seven, iş ahlakına ve prensibine uyan bir teknik adam olduğunun altını çizerek şöyle devam etti: “Sabah 9’da gelirim akşam 9’da giderim. Bu benim iş ahlakım ve prensibim. Bunu Menemen’de de yapmıştım. Disiplinle ilgili çok önlemler

alacağım. Herkes tesisleri evi gibi benimseyecek. İzmir’de sağda solda hiçbir oyuncuyu görmeyeceğim. Tesislere giriş saati belli olacak. Evlerde bile oto kontrol bizde olacak. Özellikle genç bekar oyuncular burayı evi gibi kullanacaklar. Antrenman saatlerini değiştireceğim. Antrenman sonrası dinlenme süresini de düzenleyeceğim. Burada ben dahil herkes sabah gelip akşam gidecek. Bu disipline uyan arkadaşlarla devam edeceğiz uymayan arkadaşlarla da yollarımızı ayırabiliriz.”

“20 PUAN VE BARAJINI MUTLAKA GEÇMELİYİZ”

Taner Taşkın, devre arasına kadar toplayabildikleri kadar puan toplayacaklarını belirterek, “20 puan ve barajını mutlaka geçmemiz gerekiyor. Şu andaki durumumuz puan olarak iç açıcı gözükmeyebilir ama bu takım bir özgüven yakalamalı. Ligi iyi biliyorum. Manisaspor’dan çok çok iyi takımlar yok. Manisaspor sadece hanesine puanları yazdırmayı becerememiş. Benim felsefem yenemiyorsan yenilme!.. Ben her maçı içerde dışarda puanla geçirmeyi felsefe edinen bir hocayım. Puansız geçen her hafta kayıptır” dedi.

“KSK MAÇIYLA İYİ BAŞLAMAK İSTİYORUM”

Karşıyaka maçıyla iyi bir başlangıç yapacaklarına inandıklarını kaydeden Taşkın, “İyi başlamak bize moral verecektir. Karşıyaka çok derli toplu iyi bir takım. Her sene ivme yakalayarak gidiyorlar. Şunu gördüm, Manisa deplasman olmaktan çıkmış. Biz Manisa’yı öncelikle deplasman haline getirmemiz lazım. Burada da hem bana futbolculara ve şehre büyük görev düşüyor. Futbolcu kardeşlerim şehre bu coşkuyu verecektir. Önce gol yememek istiyorum. Gol yemediğimiz her hafta bize artı yazar. Cumartesi gününe kadar oyuncularımızı maça hazırlamak için var gücümüzle çalışacağız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim