POTADA TARİHİ SKANDAL!..

Manisa basketbolu çok konuşulacak bir iddia ile sarsıldı, Final maçı öncesi Vestelspor'un yöneticilerine yönelik olarak şike iddiaları gündemde. Atatürk Spor Salonu’nda dün oynanan final maçı öncesinde yaşananların, Manisa basketbolunda uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir rezalet olduğu iddia ediliyor. Serisi 1-1 olan Vestelspor'un Aydem Pamukkale Üniversitesi ile oynayacağı final maçı öncesinde büyük bir kriz yaşandı.

SON 5 DAKİKADA SKANDAL PATLADI

Kulüp Başkanı Hayrettin Çelikhisar ve yönetimin maç öncesinde takım antrenörü Emre Dağdelen’den takımın önemli isimleri olan yabancı basketbolcuları Alex Gordon ve Adeleke’yi kadro dışı bırakmasını istediği Dağdelen’in de bunu kabul etmediği iddia edildi. Ayrıca bir diğer oyuncu Enver Ekmen’in de kadro dışı bırakıldığı kaydedildi. Büyük hüsranla sonuçlanan maçta ise Baş antrenör Emre Dağdelen ve Genel Menajer Cüneyt Kendirci takımın başında yoktu.

VESTEL MAÇA 8 KİŞİ ÇIKTI

Böylesine önemli bir final maçına Vestel Takımı, toplam sekiz basketbolcusuyla çıktı. Sahadaki 5’liyle birlikte kulübede ise 3 oyuncu vardı. Aydem Pamukkale Üniversitesi’nin ise yedek kulübesinde toplam yedi basketbolcu yer aldı.

Karşılaşmayı izlemeye gelen taraftarlar da büyük hayal kırıklığı yaşadı. Kadro dışı bırakılan Adeleke ve Alex Gordon maçı taraftarlarla birlikte izledi. Takımda yaşanan bu depremi gören taraftarlar, büyük şok yaşadı ve birçok taraftar maçın sonunu beklemeden salondan ayrıldı. Skandalların baş gösterdiği maçı Aydem Pamukkale 68-56 kazandı ve yarı finale yükselen takım oldu.

GORDON’DAN ŞİKE İDDİASI
Kadro dışı bırakılan Alex Gordon gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu. Trendbasket sitesine konuşan Alex Gordon şunları söyledi; “Sezon başından beri elimizden gelen her şeyi yaptık fakat duyduklarımız bizi şoke etti. Başkan bize kadro dışı bırakıldığımızı söyledi, neden diye sorduğumuzda ise kazanmanızı istemiyoruz dedi. Böyle bir olay benim başıma ilk defa geliyor, çok üzgünüm. Artık her şey bitti, bütün emeklerimiz çalındı.”

Editör: TE Bilişim