Manisa Büyükşehir Belediyespor'un beklediği gün geldi. Spor Toto 3. Lig'e geçen sene çıkan Belediye, 2 senedir kovaladığı Play-Off hedefine şimdi hiç olmadığı kadar yakın. Ligde son 2 haftaya girilirken 52 puanla 3. sırada bulunan yeşil beyazlılar, yarın evinde ağırlayacağı lig 2.si Erbaaspor'u mağlup etmesi durumunda Play-Off'a kalmayı büyük oranda garantileyecek. İlk 5'de kalan şampiyon Bodrum hariç 4 takımın Play-Off oynayacağı sistemde, şu anda Erbaaspor hariç kimsenin ilk 5'te kalacağı garanti değil. Manisa Büyükşehir Belediyespor Erbaaspor maçından galip gelmesi durumunda puanını 55'e çıkartacak ve altındaki 2 ekipten Çatalcaspor'un mağlup olması ve ya 6. sıradaki Düzcespor'un yenilmesi durumunda Play-Off'a kalmayı garantileyecek. Bu fırsatı tepmek istemeyen Belediye galibiyete kenetlenirken, rakibi Erbaaspor'un da hedefsiz olması bir başka avantaj olarak görünüyor.
ERBAA LİGİ BİTİRDİ
Ligde topladığı 57 puanla 2. sırada kalan ve Bodrumspor'la girdiği şampiyonluk mücadelesinde yenik düşen Erbaaspor, buna karşın Play-Off'a kalmayı 3 hafta kala garantilemişti. Ligin en az ekibi olan Erbaa, toplamda 5 kere yenilirken, evindeki tek yenilgisini ligin ilk yarısında 3-0'la Manisa Büyükşehir Belediyespor'dan almıştı. 12 haftadır yenilmeyen ve bunlardan 8'inden galibiyetle ayrılan Erbaaspor, buna karşın artık ulaşacağı bir hedefi kalmadığı için son 2 haftaya asılacağı düşünülmüyor. Play-Off için aslarını saklayacağı tahmin edilen Tokat temsilcisinin Manisa deplasmanında nasıl bir oyun oynayacağı merak ediliyor. Kadrosunda isim olarak çok etkileyici bir yapı bulundurmayan Erbaaspor'un gol yükünü eskiden Altınordu'da da forma giyen 23 yaşındaki Sinan Akaydın 15 golle çekiyor. Bunun haricinde Galatasaray'dan kiralanan ve ilk Anadolu deneyimini yaşayan 19 yaşındaki Doğan Can Davas, 14 maçta forma giymesine karşın 7 golle orta sahadan müthiş bir katkı verdi. Ligde 43 gol atarak pozisyonuna göre az gol bulan Erbaaspor, ilginç şekilde deplasmanlarda daha golcü bir görüntü veriyor. Dış sahada oynadığı 16 maçta 28 gol atarak, gollerinin yarısından çoğunu deplasmanda bulan Erbaa, kalesindeyse 16 gol buldu. 16 maçtan 8 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyetle ayrılan mavi beyazlılar toplamda 28 puanını dış sahalardan alarak bu alanda Bodrumspor'un ardından 2. sırada yer aldı. Mart ayında teknik adam değişikliği yapan Tokatspor'da, Emre Özbayer'in yerine geçen Ferruh Özgün, takımıyla beraber çıktığı 7 maçtan 6 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti. 
BELEDİYE SON MAÇA BIRAKMAK İSTEMİYOR
Ligin 2. yarısında 2 senedir beklenen çıkışı yakalayan ve 6 haftada aldığı 5 galibiyetle bir anda 3. sıraya kadar fırlayan Manisa Büyükşehir Belediyespor, ligin bitimine 2 maç kala eline gelen bu fırsatı tepmek istemiyor. Bu maçta puan kaybı yaşasa dahi son haftada Tire deplasmanında galip gelirse yine de Play-Off'a girecek olan Belediyespor, bu stresin altına girmeden, evinde oynamanın avantajıyla Erbaaspor'u mağlup etmek istiyor. Ligin ilk yarısında Tokat'ta maçı domine ederek 3-0 kazanan yeşil beyazlılar, benzer bir performansı bugün sahasında sergilemek istiyor. Evinde oynadığı maçlarda kapalı gişe oynayan Belediyespor, taraftarının da desteğini arkasına alıp en iyi performansını göstermek istiyor. Maçın öneminin bilincinde olan Devrim, oyuncularını hafta boyunca mental olarak hazırladı. Bu maça final gözüyle bakan oyuncular da, ayaklarına kadar gelen fırsatı değerlendirmek istiyor. Devrim'in büyük kadro değişimleri yapması beklenmezken, işte sahaya şu kadronun çıkacağı tahmin ediliyor: Fatih, Bilal, Ufukhan, Gökhan, Mehmet, Barış, Burak Can, Olcay, Özgür, Alper, Ali. Evinde oynadığı 16 maçtan 9 galibiyet ve 4 beraberlik çıkartan temsilcimiz, 3 kere de mağlubiyet gördü. Evinde attığı 33 golle en golcü takım olan yeşil beyazlılar, kalesinde 19 gol gördü. Play-Off için büyük önem taşıyan Manisa Büyükşehir Belediyespor- Erbaaspor mücadelesi yarın(Pazar) 15.30'da Mümin Özkasap Spor Tesisleri'nde oynanacak. Maçın hakemliklerini Yasin Kol, Soner Akgün ve Kerem Yükünç yapacak. 
Editör: TE Bilişim