Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, deplasmanda Akhisar Belediyespor ile oynadıkları maç sonrası yaptığı açıklamada, “Böyle zorlu bir zeminde, iyi oynamaya asla izin vermeyen şartlar altında agresif oynadık ve karakterimizi ortaya koyduk, rakibe pozisyon vermedik ve buradan galibiyetle ayrılıyoruz” dedi.


Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında şampiyonluk yarışındaki Fenerbahçe, Manisa 19 Mayıs Stadı’nda karşı karşıya geldiği Akhisar Belediyespor’u 3-0 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, “Bizim için en önemli nokta; biz maça başlamadan önce kazanamaya başlamıştık. Neden söylüyorum bunu çünkü maça başlamadan önce bu zorlu rakibe en iyi şekilde hazırlandığımızı düşünüyorum. Biz kendimizi zeminin şartlarına iyi bir şekilde hazırladık. Farklı bir oyun tarzı oynadık. Kötü zemini teknik ve hızlı oynamamıza izin vermedi. Top kontrolü kolay olmadı. İyi pas yapmaya imkan yoktu. Top fazlasıyla sekiyordu. İyi organize olan, zorlu ve gerçekten rakiplerine şans vermeyen bir takımla karşılaştık. Bu maçı iyi bir galibiyetle tamamladık. Akhisar’ın da herhangi bir gol pozisyonunu hatırlamıyorum. 3 gol attık 2 gol daha atabilirdik. Bu akşam taraftarlarımız yine harikaydı. Bu galibiyeti taraftarımıza armağan ediyorum. Maçın başından sonuna kadar bizi desteklediler. Onlar bu kulübün ruhunu çok iyi bir şekilde yansıtıyor” dedi.


“SPEKÜLE EDİLECEK BİR DURUM YOK”


Bir gazetecinin Nani’nin neden kadroda yer almadığı ile ilgili sorusunu yanıtlayan Pereira, “Nani sakat, bu nedenle bizimle gelmedi. Son oynadığımız kupa maçında kasık bölgesinde bir ağrı hissetmiş. Aslında kadroda olacaktı ama son anda durumunun riskli olduğunu gördük. Bugün oynatsaydık çok büyük bir risk olabilirdi. Bizim için önümüzde çok daha önemli maçlar var. Oyuncum, ben ve sağlık ekibimizle beraber karar verdik. Herhangi bir speküle edilecek bir durum yok. Umarım da Braga maçına kadar toparlanır. Bizim eksikliğini hissedeceğimiz bir futbolcu. Ona ihtiyacımız var” diye konuştu.


“TAKIMIN KARAKTERLERİ KRİTİK ANLARDA BELLİ OLUR”


Beşiktaş galibiyeti sonrası Fenerbahçe’de takım olarak bir kenetlenme görüldüğünü ve bu konudaki düşünceleri sorulan Pereira, ”Takımın karakterleri kritik anlarda belli olur. Şu anda her 3 kulvarda, hem ligde, hem Avrupa’da hem Türkiye Kupası’nda biz yolumuza devam ediyoruz. İyi bir mücadele ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Oyuncular böyle anlarda bunu hissederler. Ya sezon sonuna kadar birlik olacağız ve bu sezonu kupalarla süsleyeceğiz. Ya da birlik olmayacağız ve hiçbir şey kazanamayacağız. İşte böyle belirleyici anlarda birlik olmanız sizin için son derece bir önem taşır. Birlik olursanız her şeyi kazanırsınız. Sporun içerisinde böyle uzun sezonların geçtiği sporlarda böyle çok zorlu anlar vardır. Bazen oyuncularla hocaların düşünceleri aynı olmaz. Bazen oyuncuların düşünceleri birbirinden farklı olur. Herkes aynı düşünmek zorunda da değildir. Bazen istediğiniz birliği sağlayamazsınız tekrar birlik olmaya çalışırsınız. Birçok böyle an yaşarsınız sezon içerisinde. Ama en önemlisi, zorlu ve kritik dönemeçlerde sizin takımınızın karakterini göstermesidir. Biz eğer bir şeyler kazanırsak hep birlikte kazanacağız. Hepimiz değerimizi arttıracağız. Bir şey kazanamasak eğer hep birlikte kazanamayacağız. Hepimiz değer ve isteklerimizden bir şeyler kaybedeceğiz. Oyuncularımın şu anda zaten bunu anladığını görüyorum. Bu an işte o an diye baktıklarını görüyorum. İhtiyacımız olan anlarda böyle zorlu bir zeminde iyi oynamaya asla izin vermeyen şartlar altında agresif oynadık ve karakterimizi ortaya koyduk, rakibe pozisyon vermedik ve buradan galibiyetle ayrılıyoruz. Daha da birlik olarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Böyle kazandıkça daha da birlik olursunuz. Taraftarlar da bu birliği hissediyorum. Benim tecrübem bana şunu söylüyor: kupaları kazandığım senelerde hep böyle anlar yaşandı. Hep böyle birlik olup daha sonra olamayıp, sonra tekrar olduğumuz ve sezonun kritik anlarında birlik olduğumuz anlar yaşandı. İnancımız ve karakterimizle kazandık çalıştığım takımlarda. Ben bunu istiyorum sezon sonuna kadar. Sezon sonuna geldiğimizde çok zor oldu. Her maç çok zor olmaya da devam ediyor. Benim için en büyük keyif sezon sonunda taraftarlarla kazandığımız kupaları kutlamak olacak. Ben onların keyfini hissetmek istiyorum. Onlar bizim saha içerisinde her şeyimizi vermemizi ve mücadelemizi fazlasıyla hak ediyorlar” dedi.

Editör: TE Bilişim