Manisaspor ve Akhisar Belediyespor’un Passolig’in halkın ayağına götürülmesi ile ilgili çeşitli organizasyonlar düzenlemesi gerektiğinin altını çizen Dr. Duman, “Bunu şehrin merkezinde halka bire bir anlatıp store görselliğini de katarak bir çalışma yapmak gerekir. ASKF ‘de bunun bir ayağını oluşturmalı. İl Müdürlüğü olarak bizlerde desteğe hazırız” dedi

 

ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Türkiye’nin en üst iki liginde uygulamaya konulan ve sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanun çerçevesinde yürürlüğe konan Passolig’le ilgili sancılar devam ediyor. Süper Lig ve PTT 1. Lig’de seyirci sayıları, geçmiş yıllara oranla oldukça düşerken, konuyla ilgili Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman’dan öneri geldi. Duman, Manisa’da bu sorunun çözülmesi adına Manisaspor ve Akhisar Belediyespor’un halkın ayağına giderek halkı bilinçlendirmeleri gerektiğini söyledi.

“SORU İŞARETLERİNİ GİDERMEK GEREK”

Passolig’in geçiş sürecinde olduğunu ve her geçiş döneminde bu tür sorunların olabileceğine dikkat çeken Duman, bu uygulamanın kulüplere maddi getirisi olduğunu ifade ederek, “İnsanlar Passolig’i henüz anlayabilmiş değil. Almadan önceki soru işaretlerini gidermek adına kulüplerin de bir şeyler yapması lazım. Rengarenk giydirilmiş otobüslerde store ürünlerini de alarak halkın ayağına gitmek gerek. Bunu şehrin en işlek noktasında yaparsak halk da Passolig hakkında daha geniş kapsamlı bilgi sahibi olur. Eğer bunu halkın ayağına götürüp çeşitli hediyeler verip, halka bire bir anlatırsak, bu süreci başarıyla aşmış oluruz” dedi.

“HALKIN BU MESAJI ALMASI BİLE ÇOK ÖNEMLİ”

İl Müdürlüğü olarak Passolig’le ilgili yapılması gereken ne varsa kulüplere destek olmaya hazır olduklarını da sözlerine ekleyen Duman, “Biz de il müdürlüğü olarak kulüplerimizin yapacağı aktivitelerde elimizden gelen desteği vermeye hazırız. İçinde futbolu daha çok barındıran Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’da bu aktivitelere destek verebilir. TFF’nin düzenlemesi ile yürütülen bir şey olduğu için ASKF’de bunun bir ayağını oluşturmalı. Belediyeler de destek vererek farklı bir çalışma yürütülebilir. Teşhis seyircinin gitmemesiydi, tedavi ise Passolig’i seyircinin ayağına götürmek. Halka bunu gerekirse bire bir anlatmak gerek. Halkın bu mesajı alması bile çok önemli. Böyle olursa daha iyi olacağı kanaatindeyim” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim