Passolig iptali için Taraftar Dayanışma Merkezi adına davayı açan Avukat Cem Cihan, Hürriyet’e dün Anayasa Mahkemesi yetkilileri ile görüştüklerini ve ‘gerekçeli kararın’ yazılarak, bu ay içinde Resmi Gazete’de yayımlanacağı bilgisini aldıklarını açıkladı.
Ankara’da yarın saat 14.00’te yapılacak duruşmada ise 16.Tüketici Mahkemesi’nin AYM’nin 12 Kasım’da aldığı karara göre davayı bitirmesini beklediklerini belirten Cihan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ankara 16.Tüketici Mahkemesi,  Passolig uygulamasının Anayasa’ya aykırı olduğu iddialarımızı kabul ederek, konuyu AYM’ye taşımıştı. AYM de 12 Kasım’da uygulamanın Anayasa’ya aykırı olduğuna karar vermişti. Yarın yapılacak duruşmada 16.Tüketici Mahkemesi hakimi, AYM’nin ‘kısa kararına göre direkt Passolig’in kaldırılmasına hükmedebilir ya da AYM’nin gerekçeli kararının yayımlanmasını beklemek isteyebilir. Böyle bir durumda biz hakimden ihtiyati tedbir kararı ile Passolig uygulamasının durdurulmasını talep edeceğiz ki; milyonlarca taraftar yeniden tribünlere kavuşsun.”

Passolig uygulaması nedeniyle tribünlerdeki kişi sayısının ortalama yüzde 50 azaldığına dikkat çeken Cihan, “Kimi kulüpte bu oran yüzde 80’e kadar çıkıyor. Örneğin bizim Gençlerbirliği’nde seyirci sayımız yüzde 70 düştü. En kötü ihtimalle biz ligin ikinci yarısında Passolig esaretinin biteceğini düşünüyoruz” dedi. 

Kaynak : Hürriyet

Editör: TE Bilişim