Yıllar geçiyor, kriz Manisaspor'u bir sene dahi teğet geçmiyor. Neredeyse her sezon haftalık krizler yaşayarak adeta Manisa kentini bu krizlere alıştıran Manisaspor, bu krizler eşliğinde Eskişehir deplasmanına çıkıyor. Geçtiğimiz sezon şampiyonluk mücadelesi veren ancak bu sezon yaşadığı ekonomik bunalımdan ötürü transfer yasağını açamayan ve -24 puana kadar puan cezası alma ihtimali olan Eskişehirspor karşısında Manisaspor'un işi, geçtiğimiz sezonkinden çok daha zor olacak. 
ESKİŞEHİR BİZDEN BETER
Geçen sezon düştüğü TFF 1. Lig'de, 18 takım arasındaki en pahalı ve isimli kadroyu kuran Eskişehirspor, bunun hakkını verememişti. Takımın istenen sonuçları alamaması sonucu koltuğa Mustafa Denizli oturmasına karşın Play-Off Finali'nde karşılaştığı Göztepe'ye boyun eğen Eskişehirspor, bu sene o ekonomik külfetin sorunlarını yaşıyor. Lig çıkamayınca borç batağı içerisine giren ve başına getirecek yeni yönetimi bile aylar sonra bulabilen ES-ES, geçtiğimiz sezonun çok uzağında bir başlangıç yaptı. Geçtiğimiz sezonun ilk 6 haftasında 10 puan toplayan kırmızı siyahlılar, bu sezonsa daha galibiyet alamayarak 4 puanda kaldı ve şimdiden küme düşme hattına geriledi. Takımın başındaki tecrübeli teknik adam Sergen Yalçın geçtiğimiz hafta oynanan kupa maçından önce istifa etmiş ve takım bu sefer de teknik adamsız kalmıştı. Eskişehirspor'un Manisaspor karşısındaki teknik adamıysa yeni anlaşılan Yücel İldiz olacak. Ligde sadece Elazığspor ve Giresunspor'a boyun eğip, İstanbulspor, Denizlispor, Ümraniyespor ve G. Gaziantep FK'yla berabere kalan ES-ES, Manisaspor karşısında sezonun ilk galibiyeti taraftarının desteğiyle almak istiyor. Geçtiğimiz sezonki gücüne sahip olmasa da kadrosunda hala tecrübeli oyuncular Erkan Zengin, Semih Şentürk, Bruno Mezenga, Jerry Akaminko, Chico Ofoedu gibi isimleri bulunduran Eskişehirspor, evinde oynadığı maçlardaki isteğiyle Tarzan'ın gözünü korkutuyor. 

TARZAN MORALMAN BİTİK
Manisaspor da rakibinden çok farklı konumda değil. Ligde 6 maçta 4 kez mağlup olan ve 2 galibiyetinden 1'ini de kulüp lisansı alınamadığından dolayı federasyona hediye eden Tarzan, şu anda teknik olarak sadece 3 puan sahibi. Ekonomik dar boğazı rakibi Eskişehirspor kadar hisseden siyah beyazlılarda, hafta içi oyuncuların paralarını alamamalarından dolayı antrenmanlarda disiplinsiz davranışlar yaşandığı öğrenildi. Perşembe gecesi alınan habere göre geçen sezon Eskişehirspor'da forma giyen ve şuan Manisaspor'un en golcü oyuncusu Axel Meye'yle, bu maçta kırmızı kartı sebebiyle forma giyemeyecek Daniel Dimov kadro dışı bırakıldı. Konunun oyuncuların takım içi huzursuzluk yarattığından dolayı olduğu öğrenilirken, haftaya oynanacak maç öncesi iki oyuncunun da takıma dönmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu sezon deplasmanda Rizespor ve Adanaspor'a mağlup olan Tarzan, tek deplasman galibiyetini Gaziantepspor karşısında 4-1'lik sonuçla almıştı. Son 2 haftadır sahadan puansız ayrılan siyah beyazlılar, eksik ve moralsiz gittiği Eskişehir deplasmanından en azından 1 puan almak istiyor. İki takım en son 2 Ağustos'ta Eskişehir'de hazırlık maçında karşılaşmış, maç 1-1 eşitlikle tamamlanmıştı. Meye ve Dimov'un yanı sıra İsmail Haktan da PFDK'ya sevk edilmesinden ötürü bu maçta da forma giyemeyecek. İşte Sait Karafırtınalar'ın çıkartacağı tahmin edilen ilk 11: Emrullah, Ümit, Hikmet, Enes, Abdulkadir, Berkay, Metin, Atiemwen, Mustafa, Billal, Perovic. Oyunu değiştirecek çok bir değişikliği elinde bulunmayan Karafırtınalar, 2. yarıda  Ömer, Akın ve ya Zahit'i oyuna alarak hücum alanında farklılık yaratabilir. Eskişehirspor- Manisaspor maçın bugün 18.00'da Yeni Eskişehir Stadyumu'nda oynanacak. Maçın hakemliklerini Ali Şansalan, Uygar Bebek ve Mehmet Kısal yapacak. Maç beIN Sports MAX 1'den canlı yayınlanacak. 
Editör: TE Bilişim