Tek Erkekler 45+ yaş kategorisinde mücadele eden Özmekik, hafta sonu yapılan müsabakalar sonunda ülkemizi başarıyla temsil ederek gümüş madalyanın sahibi olmayı başardı ve bayrağımızı göndere çekti. Yönetici kişiliğinin yanında sporcu kimliğiyle dikkat çeken Özmekik, geçtiğimiz ay Ankara’da yapılan Veteranlar Dünya Badminton Şampiyonası’nda da mücadele etmişti.

135 SPORCU MÜCADELE ETTİ

İnci Life Termal’in katkıları ile yapılan Veteranlar Balkan Badminton Şampiyonasına Türkiye’nin yanı sıra Bulgaristan, Romanya ve Yunanistan’dan 135  sporcunun katıldı. Şampiyona çok ilginç anlara da sahne oldu. Müsabakalarda 70 yaşındaki Balkan Badminton Birliği Başkanı Bulgar Puzant Kasapyan +70 Yaş Çift Erkeklerde Balkan Şampiyonu olurken, Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik 45+ Tek Erkeklerde Balkan ikincisi oldu. Ayrıca 45+ yaşta yarışan Aydın Vali yardımcısı Hayrettin Çiftçi Çeyrek Finale kadar çıkma başarısını gösterdi.

ÖZMEKİK ROMEN RAKİBİNE MAĞLUP OLDU

Akdeniz Badminton Birliği Başkanı,Balkan Badminton Birliği As Başkanı, Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı ve Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Özmekik Grubunda 2 Türk ve Bulgar sporcu Valentini yenerek Çeyrek finale çıktı. Çeyrek finalde Bulgar ve yarı finalde Romen sporcu Dan Gongu’yu yenen Murat Özmekik finale çıktı, finalde Romen Gabriel Constantin Turcu’ya yenilen Özmekik Balkan ikincisi oldu.Müsabakalarda 33 madalya ile Türkiye toplam madalya sıralamasında 1.olurken, 32 Madalya ile Bulgaristan 2. ve 8 Madalya ile Romanya 3.oldu. Müsabakalarda dereceye girenlerin Madalya ve kupalarını Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, Balkan Badminton Birliği Başkanı Puzant Kasabian, Bodrum Kaymakamı Dr.Mehmet Gödekmerdan, Genel Sekreter İsa Ayan ve badmintona gönül veren antrenörler verdiler.

Editör: TE Bilişim