Antrenörlere bugüne kadar yaptıkları başarılı çalışmalar nedeniyle teşekkür eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Özmekik, okul sporlarının önemine dikkat çekti. Sporcu potansiyelin artması nedeniyle okullar ve sporcuların aileleriyle işbirliği içinde çalışılması gerektiğini belirten Özmekik, “Okul sporları müsabakalarının başlamasıyla birlikte çocuklarımızın spora olan ilgisi her geçen gün artacak. Bu çocuklarımız arasında potansiyeli olanlar seçip, performans sporcusu olarak yetiştirmek çok önemli” dedi.
 

BAŞARILI SPPORCULARA MADDİ DESTEK

Çocukların doğru spor dallarında mücadele etmesinin önemli olduğunun altını çizen Özmekik, bunun için antrenörlerin kendi aralarında istişare yapması gerektiğini ifade etti. Başarılı sporcular konusunda da çalışmalarını aktaran İl Müdürü, maddi desteğin müjdesini de verdi. Sponsorluk çalışmalarında sona geldiklerini ifade eden Özmekik, “İlimizde başarılı sporcuların başarılarının devamını sağlayabilmek amacıyla belirli firmalarla görüşmelere başladık. İlerleyen günlerde tamamlanacak projeyle birlikte başarılı olan sporcularımıza maddi destek sağlayacağız” diye konuştu.

10 YIL ÖNCE BİZE GÜLÜYORLARDI

Başarılı sporcuların ve kulüplerin arkasında sponsorlar olduğunu da kaydeden Özmekik, Badminton Federasyonu Başkanı olmasının ardından yaşadığı tecrübeleri de antrenörlere aktardı. Sponsorluk konusunda çalışmalara başladıkları zaman kendilerine gülündüğünü söyleyen Müdür Özmekik şöyle konuştu: “10 yıl önce sponsorluk konusunda çalışmalara başladığımız da bize gülmüşlerdi. Biz onlara aldırmadan bu konuda çalışmalarımızı sürdürdük. Türkiye’de faaliyet gösteren federasyonlar arasında en çok sponsorluk desteği alanların başında gelmeyi başardık. O gün bize gülenler şimdi bizi örnek alıyor.”

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNDE BULUNUN

Manisa’da ulaşabildikleri herkesi sporla buluşturmak hedefiyle yola çıktıklarını hatırlatan Özmekik, antrenörlerin sosyal sorumluluk projelerinde yer almasını istedi. Başarılı ve performans sporcunun yetiştirilmesinin yanında risk altında bulunan çocukların sporla buluşması gerektiğini kaydeden İl Müdürü, “Sporcular yetiştirirken spordan uzak kalan çocuklarımızı unutmayacağız. Özellikle dezavantajlı çocuklarımız için sosyal sorumluk projeleri yapıp, bu projelerde aktif olarak yer almalısınız” dedi. Müdür Özmekik’in konuşmasının ardından antrenörlerde söz alarak yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Antrenörlerin sıkıntılarını dinleyen Özmekik, kapısının herkese açık olduğunu söyledi.

 

Editör: TE Bilişim