Lig'de Manisaspor'a sahasında 1-0 mağlup olan Fethiyespor'un teknik direktörü Engin İpekoğlu, "Merkez Hakem Komitesi'ne sesleniyorum, bu maça Manisa'ya 40 kilometre öteden bir hakem atanır mı? Bu hakem maçı istediği kadar dürüst yönetsin" dedi. 

İpekoğlu, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, maçı kazanamadıkları için üzgün olduklarını, kazanmaları durumunda rakiplerden 4 puan uzaklaşacaklarını hatırlattı. 

Manisaspor'un plaf-off yolunda son şans olarak gördüğü bir maçı kazandığını ifade eden İpekoğlu, maçın ilk 30 dakikası dışında iyi oynadıklarını anlattı. 

İpekoğlu, maçta baskın oynadıklarını ve birçok gol pozisyonu ürettiklerine işaret ederek, herşeye rağmen maçın ilk 30 dakikasında oynadıkları oyunun sonucunda gol yediklerini dile getirdi. 

Maçın son bölümünde iki takımın oyuncuları arasında gerginlik yaşandığını anımsatan İpekoğlu, şöyle devam etti: 

"Maça İzmir bölgesinden bir hakem tayin edilmiş. Burada istediği kadar dürüst maç yönetsin. Merkez Hakem Komitesi'ne sesleniyorum, bu maça Manisa'ya 40 kilometre öteden bir hakem atanır mı? Bu hakem maçı istediği kadar dürüst yönetsin. Bunların dışında tecrübeli bir hakem, saha içinde Manisasporlu futbolcuların yaptığı provokasyonlara izin verirse, tabii ki bir gerginlik olacak. Kartlarını zamanında düzgün bir şekilde kullansa, bu gerginlik de olmazdı. Kartlarını maçın son bölümüne sakladı, haliyle maçın son bölümünde bir arbede çıktı. Bu nedenle, Merkez Hakem Komitesi'nden ricam, 40 kilometre ötedeki takımın maçına, bir hakem tayin edilmez. Hakem maçı iyi yönetti ama Manisasporlu futbolcuların provokasyonuna izin vermemeliydi."

Manisaspor cephesi

Manisaspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş ise maçı kazandıkları için mutlu olduklarını ifade etti.

Fethiyespor'un ligden düşmemek için mücadele ettiğini, kendilerinin de play-off iddiaları olduğuna değinen Özdeş, "Bugün kazanamamamız halinde play-off yarışından oldukça uzaklaşacaktık. Oyunu istediğimiz gibi oynadık ve maça iyi başladık. Üretken oynadık, pozisyon bulduk ve sonucunda da golü elde ettik. Maçın ikinci yarısında, taraftarın da baskısıyla oyunu kendi yarı alanımızda kabul etmek zorunda kaldık. Herşeye rağmen takımım çok iyi savunma yaptı" diye konuştu. 

Özdeş, ligin ikinci yarısında her maçın çok değerli olduğunu, yarından itibaren Denizli maçına hazırlanmaya başlayacaklarını söyledi. 

Denizlispor maçının da Fethiyespor maçı kadar zor geçeceğini anlatan Özdeş, ligin sonuna kadar iddialarını koruyacaklarını sözlerine ekledi. 

 

Editör: TE Bilişim